Kedi Bakımı ve Beslenmesi

En İyi 8 Kedi Tarağı

Kedi tarağı, evcil hayvanınızın en temel bakım ihtiyaçlarından birisidir. Tüylü ve hassas deriye sahip canlılardır. Böylece sadece sahiplenmek ya da beslemek onun sağlıklı yaşantısını sürdürmeyecektir. Aynı zamanda bakım süreciniz de kedinizin yaşam standartlarını yükseltecektir.

Küçük ve sevecen tavırlı kedinizin güzel ya da canlı tüylere sahip olmasını isteyen birçok ebeveyn vardır. Ancak eksik ettikleri bazı yönlerden birisi ise aralıklı olarak tarak kullanımıdır.

En iyi 8 kedi tarağı

Kedi tarağı kullanarak aslında birçok olumsuz yönlerin önüne geçilmesi mümkündür. Deride oluşacak yaralar, köklerinden ayrılan tüylerin etrafa saçılması ve zamanla oluşacak sağlık sorunlarından ötürü vücudun kısmi bölgelerinde tüy çıkmaması sorunları ile karşılaşabilirsiniz.

Düzenli bakım periyotlarında kediniz için uygulayacağınız yöntemler ve tüylerini daha düzenli şekilde tutacağınız adımların önemi büyüktür. Böylece kedinizin bakımlı tüylere ve evinizin temiz olmasını sağlayabilirsiniz.

Kedilerde Tüy Bakımı Yaparken Tarak Kullanmanın Önemi

Kedilerde tüy bakımı kimi zaman zorlu süreçlerin önünü açacak sonuçları doğurabilir. Tabi bu beslediğiniz hayvana ne tür bakım uyguladığınız ya da hiç oralı olmadığınız ile alakalıdır. Özellikle bakım sürecinde kullandığınız ekipmanlar da bu sürecin kapsamındadır.

Şayet kediniz için haftalık ya da aylık olacak şekilde tüy bakımı yapıyorsanız bu durum kısmi rahatsızlıklara sebep olabilir. Deri üzerinde oluşan ölü tüyler zamanla dökülmeye ve etrafa saçılmaya başlar. Bu durum kediniz ve eviniz için oluşacak sorunların artmasına yol açar.

Ancak bazı bakımların dışında kedinizin haftada en az iki defa tüylerini tarıyorsanız bu yeterli olacaktır. Uzun ve pamuksu yapıya sahip olan tüyler daha korunaklı olacaktır. Aynı zamanda oluşacak deri yaralanmalarının da büyük ölçüde önüne geçecektir.

Bakım sürecinde en büyük destekçiniz kedi tarağı olacaktır. Sağlık dendiği zaman birçok konuda tedirgin ve oldukça araştırmacı kimliğe sahip olabiliriz. Ancak kediler için tarak seçimi sadece sıradan bir iş niyetinde görülmemelidir. Oldukça titizlik ve detaylı araştırma isteyen konular arasında yer alır. Aynı zamanda kedi tarağı seçerken dikkat etmeniz gereken bazı yönleri bulunmaktadır.

hangi kedi tarağını kullanmalıyım

Önerdiğim Yazı: Kedi Maltı Nedir? Kedi Maltı Ne İşe Yarar?

Kedi Tarağı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kedi bakımı için tarak kullanmanız bir süre sonra şart olacaktır. Bu süreçte kullanacağınız tarağın özelliklerini ve işlevlerini iyi derecede bilmeniz gerekir. Aynı zamanda kediniz için artıları ve eksileri ne yönde olacak araştırmalarını da yapmanız gereklidir.

Narin bedenleri ve hassas deri yapıları bulunan kedilerde özellikle tarakların uç kısımlarına dikkat edilmelidir. Örneğin, ucu sivri olan taraklar önerilmez. Bu deriye nüfuz etmesinin ardından hassas olsanız dahi yaralanmalara sebep olabilir. Böylece yararınızın aksine daha çok zararlı olabilirsiniz.

Yavru veya yetişkin kedi için hangi tür tarak daha yararlı olacak bilmelisiniz. Şayet yavrular için farklı taraklara yönlenmeniz gerekecektir. Onlar yetişkinlerden daha hassas yapıya sahiptir. Önerimiz ise plastik uçlara sahip olan tarak türleridir. Böylece canını yakma olasılığınız düşecektir.

En iyi 10 Kedi Tarağı ve Özellikleri

Kedi tarakları yavru ve yetişkinler için marka olarak değişiklik görmektedir. Kesinlikle tercih etmeden önce kedinize uygunluğundan emin olmanızda fayda vardır. Şayet yetişkinlerde kullanılan tarakların, yavrularda tercih edilmesi pek önerilmez.

Listemizde kedi sahipleri için kullanılmasını önerdiğimiz bazı taraklar olacaktır. Tabi bu tamamen sizin tercihlerinize ve bütçenize göre değişebilir. Ancak kediler üzerinde genel olarak uzmanlar tarafından kullanılan ve önerilen taraklar şöyledir;

Furminator Tarak

Yetişkin ve uzun tüylü kediler için en ideal seçimlerden birisi olabilir. Ele kolay oturuşu ve deriye fazla nüfus etmeden tarama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda paslanmaz çelik ile üretilmesinden ötürü su görmesinde sakınca yoktur.

Böylece kedinizi yıkamanızın ardından rahatlıkla kullanabilirsiniz. Deri üzerinde oluşacak ölü tüylerin toplanması rahat olur. Ayrıca ölü tüyleri sağlamlara zarar vermeden ayırabilirsiniz.

Furminator tarak

Ergonomik kullanım yapısına sahiptir. Uzun tüylü ve yetişkin kediler için kullanılabilir. Ayrıca tüy saçılması gibi durumları büyük ölçekte engellemektedir.

https://www.hepsiburada.com/furminator-kedi-kopekler-icin-tuy-alici-large-10-16-cm-p-PTMTK854460001134

Polo Tarak

Yetişkin kedilere yönelik bir diğer tarak türlerinden birisidir. Oldukça popüler ve işlevsellik yönünden harika özelliklere sahiptir. Aynı zamanda köpekler içinde tercih edilmesi mümkündür. Kullanımı kolay ve tüyleri üzerinden pratik şekilde alabilirsiniz.

Polo tarak

Geniş aralıklara sahip olmasından ötürü kendi kendini temizleme yönüne sahiptir. Ön yüzünde aralıkları bulunmaktadır. Böylece derinin üzerinde kedinizin canını yakmadan işlem yapabilirsiniz. Aynı zamanda kendini temizleme özelliği ve en kolay rahatlığı ise tarak kısmının arkasında ki haznedir. Bütün tüyler orada birikir ve işleminizin bitmesi ardından kolaylıkla temizlenebilir.

https://www.hepsiburada.com/polo-ince-telli-kedi-kopek-taragi-10-cm-x-15-cm-p-HBV00001418XU

Ferplast Trimmer GRO 5961

Yavru kediler için sıklıkla tercih edilen tarak türlerinden birisidir. Ölü tüylere nüfusu oldukça kolay ve işlem sırasında kesinlikle canını yakmaz. Aynı zamanda yavru kedinize masaj yaparcasına hissiyat oluşturur. Böylece hoşuna gidecektir ve her uygulamanızda sakinliğini koruyacaktır.

ferplast trimer kedi tarağı

Tarağın ağız genişliği 10 cm ve toplam uzunluğu 15 cm’dir. Metal başlığı ile elinize ulaşacaktır. Aynı zamanda kutu içeriğinde değiştirmeniz için ekstra malzemeleri de gönderilebilir.

https://www.trendyol.com/ferplast/trimmer-gro-5961-tuy-alici-kedi-ve-kopek-taragi-10-cm-p-2265024

Pet Zoom Soft Touch

Yetişkin ve yavru kediler için en ideal tüy tarama eldivenidir. Aynı zamanda köpekler için kullanımı da mümkün olan bu ürünün birçok artısı vardır. Kedinizi yıkarken dahi kullanabileceğiniz eldiven köpürtme işlemini görebilir.

kedi eldiveni

Aynı zamanda yıkarken ölü tüyleri deriden ayırmak ve kurulamanızın arından tekrar tarama işlemi uygulamamanızı sağlar. Elektrostatik enerji özelliği bulunmaktadır. Ucunda bulunan plastik çıkıntılar ise kedinize masaj yaparcasına rahatlamasını sağlar.

https://www.hepsiburada.com/pet-zoom-tuy-toplama-eldiveni-soft-touch-pm-HB00000BQL2O

Furminator Yavru Kedi Tarağı

İlk sırada yetişkin kedileri için olanlarından bahsetmiştik. Bu paylaştığımız ise yavrular için ideal tarak seçimlerinden birisi olacaktır. Yapısı ve kullanımından ötürü hem sizi hem kedinizi rahatlatacak bakım araçlarından birisidir.

Yavru kedilerde ilk etapta derisine önem verilmelidir. Aksi halde sağlık sorunları ufak yaşta başlayıp ilerleyen süreçlerinde peşini bırakmayabilir. Tarak uçları masaj etkisi yaşattığından ötürü kedinizi alıştırmanız daha kolaydır. Böylece yetişkinlik döneminde bu denli uğraşlara girmek zorunda kalmazsınız. Ayrıca paket içerisinden yedek ucu da gelmektedir.

https://www.hepsiburada.com/furminator-yavru-kedi-tarak-seti-pm-HB00000MUQ1L

Fubnimroat Kedi Tarağı

Kedinizin ölü tüylerinden arınması ve vücut üzerinde oluşacak tabakaların temizlenmesini sağlar. Aynı zamanda tüyler arasında tozlanmaları da engellemeyi başarır. Uzun veya kısa tüylü kediler için oldukça ideal işlevleri vardır.

Furminator yavru kedi tarağı

Aralıklı olarak kullanımı ev içine dökülecek tüylerde büyük oranda düşüş sağlayacaktır. Aynı zamanda kedinizin üzerinde bulunan ölü tüyleri kesmeden almanızı sağlaması mümkündür. Böylece kan dolaşımını sağlar ve canlı tüylere sahip olmasını sağlar.

https://www.hepsiburada.com/fubnimroat-kedi-kopek-tuy-inceltici-tarak-4-5-cm-14-cm-pm-HB00000JFABU

Trixie Kediler İçin Alt Kürk Tarağı

Kedilerinizin alt kürk yapısını korumak ve çeşitli oluşacak sağlık sorunlarının önüne geçmesinde birebir kullanılması gereken üründür. Kesinlikle tüy yapısına zarar vermez ve ölü tüylerin alınmasında kolaylık sağlar.

Yavru ve yetişkin kedilerde kullanımı mümkündür. Ancak yavru kedilerde daha hassas ve dikkatli olunması gerekir. Çok fazla bastırılması zarar verebilir veya canını acıtabilir.

https://www.petburada.com/trixie-kopek-icin-alt-kurk-taragi-6x15cm

Lion Kedi Tarağı

Kedinizin sadece tüy bakımı için değil, aynı zamanda pirelere karşı kullanılması mümkün taraklardan birisidir. Metal fırçalarının üzerinde bulunan toplar sayesinde deriye zarar vermez ve masaj hissiyatı uyandırır.

Yetişkin kedilerde sıklıkla kullanılan ve önerilen taraklardan birisidir. Özellikle pire gibi oluşumlarda faydalı ve kullanımı durumunda daha zor rastlatacak yönlere sahiptir. İki yönlü olarak tercihinizi yükseltebilir. Aynı zamanda kullanımda elinizden kaymayacak ergonomik yapıya sahiptir.

https://www.trendyol.com/lion/kedi-kopek-tuyu-tarama-fircasi-telli-firca-pire-taragi-tuy-toplama-p-34078142

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu