Köpek Irkları

En Uysal Köpek Cinsleri (Uysal 5 Köpek Irkı)

En uysal köpek cinsleri ve ev ortamında bakılması kolay ırkların birçok yönden artıları bulunmaktadır. Birçok köpek sahiplenmek isteyen ebeveynin ilk etapta korkuları veya çekingen davrandığı noktalar bulunmaktadır. Genel olarak şüpheci yaklaşımlar ise tecrübe edinmemiş olunmasından ötürüdür.

En uysal köpek cinsleri

Köpek sahiplenmeden önce uysallık durumunu ve karakter özelliklerini öğrenmek önemlidir. Şayet evinize sokacağınız veya bahçede besleyeceğiniz sevimli dostunuzun detaylarına hakim olmalısınız. Böylece tavırları ve yaklaşımlarını anlamak daha kolay olacaktır.

Her köpek türü atalarından gelen karakter ve fiziksel özelliklerin birçoğunu yansıtmaktadır. Bu süreçte ise ebeveynler hem köpek sahiplenmek isterken hem de yapısal olarak huysuzluklarıyla uğraşmayacağı canlı isteyecektir. Peki uysal köpekler ve tercih edilme sebepleri hakkında daha fazla bilgi edinmeye ne dersini? Yazımızın devamını okumaya devam ediniz.

Uysal Köpek Seçimi Nasıl Olur?

Uysal köpek seçimi başta karakter özellikleri ve sevmediği bazı şeyleri bilinmesi gereken yönleri kapsamaktadır. Köpekler duyguları ile hareket eder ve birçok konuda hissiyatlarını kullanırlar. Saldırma, tavır, uysal, ısırma veya tembel tavırları ise içgüdüsel olarak gerçekleşir.

Seçim yaparken öncelikle köpeğin atalarından gelen ve zamanla değişen bazı karakter özelliklerini öğrenmek gerekir. Böylece sahiplenmenizin ardından ne tür durumlar ile karşılaşabileceğinizi veya nasıl çözümler üretebileceğinizi öğrenmek kolay olacaktır.

Köpeğin uysal olması ise birçok yönden artı sergileyecektir. Sürekli ilgi gösteremeyen, bakım süreçlerinde zorluk yaşamış veya deneyim edinmeyen ebeveynler için genel olarak tercih sebebi olmaktadır. Tabi bu süreçte eğitime açık olmaları ise hırçınlık dönemlerini atmada en büyük rolü üstlenecektir.

En Uysal Köpek Cinsleri Hangileridir? Karakter Özellikleri Nelerdir?

En uysal 5 köpek cinsi içeriğimizde aradığınız birçok kriterlere uyan ve apartman dairesinde beslenmesi mümkün olan türleri görebilirsiniz. Böylece seçiminizi yapmadan önce köpeğinizi iyice tanıyabilir ve süreçte zorlukların üstesinden gelmenize yardımcı olacak bilgileri gözlemleyebilirsiniz.

En sakin ve evde beslemeye uygun köpekler

Köpek türlerinin uysal olmaları genel olarak atalarından gelen özellikler ve karakter yapılarına göre farklılıklar gösterebilmektedir. Alınan köpeğin sıklıkla yavru olarak tercih edilmesi ise ebeveynin kendisine iyice alıştırma isteğidir. Fakat bazı köpek ırkları yetişkin olarak alındığında dahi alışması kolaydır.

Tabi bunların yanında tembel olması ya da enerjik yapılarının bulunması da önemlidir. Şayet köpeğinizin bazı aktiviteleri sevmesi önemlidir. Böylece uysal köpek seçimi yaparken sadece karakter yönlerine değil, fiziksel özelliklerini de tercih şartları arasına eklemek gerekecektir. Böylece köpeğiniz ile yapabileceğiniz aktivitelerin sınırlı olması önlenecektir.

Aynı zamanda sağlıklı yaşantısı ve bazı fiziksel yönlerinin gelişmesi de beraberinde gelecektir. Köpek türleri arasında aile ortamına, apartman dairesi veya bahçe ortamına ayak uydurabilmesi en önemli noktalardan birisidir. Şayet köpeğinizin uysallık veya hırçınlık yönlerini daha iyi anlamanızı sağlamaktadır.

Golden Retriever

Golden retriever köpek türü dendiği zaman hırsıza dahi terlik getirip hoş geldin diyecek yapıda olduğu bilinmektedir. Tamamen aile ortamına uygun ve duygusal canlılardan birisidir. Aynı şekilde uysal köpekler listesinin en tepesinde yer alması kaçınılmaz ve en sevimli dost olması göz ardı edilemez.

Golden Retriever Cinsi Köpek

Eğitimi oldukça kolay ve kısa süre içerisinde sahibine tam itaat edecek köpeklerden birisidir. Sakin olduğu ve uysal davranışlarının bulunduğundan bahsetmiştik. Ancak golden sakinliğini sadece oyun oynamadığı zaman gösterebilen cinslerden birisidir. Oyun oynarken sakin tavırlarını görmek pek mümkün olmayacaktır.

Yavru veya yetişkin olarak sahiplenmeniz uysallık durumunu pek etkilemeyecektir. Ancak yetişkinlerin eğitilme ve alıştırılma durumuna göre farklılıklar görmek mümkündür. Fakat kısa süre içerisinde size alışabilir ve en iyi yaptığı sıcak kanlı yaklaşımı sergileyebilir.

Golden türü köpekler 10 ila 12 yıl arasında yaşamaktadır. Bakımı oldukça kolay ve zahmetsiz süreçlerden geçmektedir. Genel olarak parlak ve sarı tüyleri ile karşılaşılır. Haftalık düzenli tüy bakımı ise yeterli olacaktır. Aynı zamanda yıkanırken de oyuncu tavırlarını sergilemesi gözlemlenebilir.

Golden Retriever hakkında daha detaylı bilgi için: Golden Retriever Özellikleri Ve Bakımı

Maltesa Terrier Cinsi

Maltesa terrier köpek türü genel olarak apartman dairelerine en uygun ve uysal davranışları ile dikkat çeken canlılardır. Küçük boyutları ve süs köpeği özellikleri ise ebeveynler için popüler seçimler arasında yer almasını sağlamaktadır. Pamuk gibi ve beyaz tüyleri arasında kaybolan sevimli surata sahiplerdir.

Maltesa Terrier Cinsi Köpek

Eğitimi oldukça kolay ve alışma sürecini hızla atlatabilir. Uysal karakter özellikleri ise dikkat çekici bir diğer yönleri arasındadır. Fakat oyun oynarken tamamen haylazlık peşinde koşması gözden kaçmamaktadır. Böylece hem haylaz hem de uysal köpek tercihlerine uygundur.

Malta köpeğinin karakter ve fiziksel yönlerini korumak için kesinlikle dikkat edilmesi gerekir. Karakteristik yönleri için net olmalı ve bunu köpeğinize hissettirmelisiniz. Fiziksel yönlerini korumak için ise haftalık tüy ve banyo gibi bakımlarını ihmal etmemek yeterli olacaktır.

Maltese hakkında daha detaylı bilgi için: Maltese Terrier Özellikleri Ve Bakımı

Jack Russell Terrier Cinsi

Jack Russell uysal köpekler listesine girebilecek özelliklere sahiptir. Fakat bazı durumlarda hırçın ve saldırgan olması kaçınılmaz durumlar arasındadır. Özellikle ebeveynine veya aile bireylerinden birisine zarar geleceğini anlayınca küçük boyuna bakmadan atılganlık gösterebilir.

Jack Russell Cinsi Köpek

Eğitimi sadece ebeveyninin tavırlarına ve ona davranışlarına göre hızlandırılacaktır. Aksi halde oldukça zorlu süreçleri beraberinde getirebilir. Havlamayı sever ve bazı durumlarda rahatsız edebilir. Ancak sıklıkla bu durumlar ile karşılaşılmamaktadır.

Bakım süreci kolay ve fazla tüylü olmamasından ötürü taranmaya pek ihtiyaç duymaz. Özellikle yıkanmayı pek sevmezler fakat sahibinin tavırlarına göre bunu oyun haline getirmeleri mümkündür. Böylece uysallık yönleri ise tamamen ebeveynlerin davranışına göre şekillenmektedir.

Pug Cinsi

Pug köpek türleri sevimli bakışları ve kırışık suratları ile en çok dikkat çeken ırklar arasında yer almaktadır. Birçok köpek sahiplenmek isteyen ebeveynlerin ise listesinin başında yer almayı hak eder. Yürüyüşü, koşuşu, tavırları ve oyuncu kimliği ile sempatiyi toplamayı başarır.

Pug Cinsi Köpek

Uysallık yönünden oldukça kabarık yönleri vardır ve aşırı tembel olmaları mümkündür. Bir köşeye kıvrılıp yatmayı sever ve rahatsız edilmesini pek sevmez. Ancak sahibiyle oyun oynamayı ya da çeşitli aktivitelerin konusu olmaya aşırı düşkünlerdir. Ancak bazı durumlarda tembel davranmaları egzersiz yönlerini zayıflatacak ve üstüne düşülmemesi durumlarında sağlığını kontrol edememeniz mümkündür.

Bakımları genel olarak kolay ve zahmetsizdir. Tüyleri fazla kabarık olmaz ve uzamaz böylece tarama ya da çeşitli tüy bakımına ihtiyaç duymazlar. Ancak aralıklı olarak ölü tüyleri deriden temizlemekte fayda vardır. Yıkanmayı çok sever ve oyuncakları ile ödüllendirilmeye bayılırlar.

Pomeranian Boo Cinsi

Pomeranian boo köpek türü sıklıkla tilki surat olarak bilinen ve apartman dairesinin vazgeçilmez köpekleri arasında yer almaktadır. Karakter özellikleri bakımından atalarından kalanların yanında yeni yönleri de keşfedilmektedir. Özellikle sadık olmaları ve gelişen oyuncu yapıları ile dikkat çekerler. Böylece sevimli yapılarının bir diğer yönlerini de oyunculuklarıyla göstermektedirler.

Pomeranian Cinsi Köpek

Enerjisi oldukça yüksek olan köpek türü, genel olarak avcılık ile yetiştirilmesinden ötürü korumacı yapıya sahiptir. Fakat boyutlarından ve yapabileceği maksimum zararların az olmasından ötürü koruyamaz. Ancak karşısında ki saldırganın boyuna bakmadan atağa geçmeleri mümkündür.

Tüyleri sarı ve pamuk gibidir, tabi bunu korumanın başlıca yolları ise tüy bakımıdır. Yıkanma ve taranma gibi durumları oldukça fazla severler. Böylece bakım sürecinde zorluk yaşatmaz ve oldukça uysal tavırlar sergiler. Aynı zamanda kolay eğitilebilirler.

Pomeranian Boo hakkında daha detaylı bilgi için: Pomeranian Boo Özellikleri Ve Bakımı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu