Kedi Bakımı ve Beslenmesi

Evde Kedi Tuvaleti Nerede Olmalı?

Evde kedi tuvaleti nerede olmalı sorusu, birçok detayı ile değerlendirilmesi gereken bir konudur. Eğer kedinizin tuvaletini en doğru yere koyarsanız, kediniz ihtiyacını çok daha rahat bir şekilde giderebilecektir. Bu durum sizin adınıza da sorun yaşanmamasını sağlayacaktır.  

evde kedi tuvaleti nerede olmali 1
evde kedi tuvaleti nerede olmalı

Kedi tuvaleti evde nereye konulmalı sorusunun sorulmasına neden olan faktörlerden birisi kokudur. Bu kokuyu giderebilmek için öncelikle kedi kumunun kaliteli olması gerekir. Daha sonra kumunuzun içine Oprobiotic Clean doğal kedi kumu koku giderici koymanız gerekir. Bu sayede kedi tuvaleti nerede olursa olsun, kumdaki kokunun hapsolması ile birlikte etrafa koku yayılmayacaktır. Kum içerisinde kokunun hapsolmasından sonra dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise kedi tuvaleti nereye konmalı sorusuna cevap arayabiliriz. 

Kedi tuvaleti için yer ayarlarken, öncelikle kedinin rahatı düşünülmelidir. Kediler tuvalet ihtiyaçlarını giderirken, sessiz ve kimsenin rahatsız etmeyeceği ortamda olmak isterler. Bundan dolayı evde kedinizin tuvalet ihtiyacını giderebilmesi için mahremiyet açısından sorun yaşanmayacak alanlar tercih edilmelidir.  

Kedi Tuvaleti Nereye Konulmalı? 

Kedi tuvaletini nereye konulmalı sorusuna cevap vermeden önce, yazımız içerisinde şu ana kadar kediniz için kum seçimi ve mahremiyetlerini koruyabilecekleri alanların tercih edilmesi gerektiğini bahsettik. Evde kedi tuvaleti nerede olmalı sorusu için ise yapacağınız seçim için evinizin durumuna göre en sakin yeri seçmeniz gerekir. Kediler tuvalet ihtiyaçlarını giderirken hareketli ve gürültülü olan yerlerde rahat edemezler. Kendinizin strese girmemesi için sessiz ortam oldukça önemlidir.

Yemek Kabı ile Tuvalet Yan Yana Olur mu? 

kedi kumu nereye konur 1
kedi kumu nereye konur

Kedi kumu nereye konur sorusuna vermiş olduğumuz sessiz alana cevabından sonra, yemek kabının bulunmuş olduğu yerin sessiz olduğuna karar vererek aynı yerde hem tuvalet hem de yemek kabını bulundurmak isteyen kişiler yanlış yapmaktadır. Kediler hijyen hayvanlardır ve tuvalet yanında mama yemek istemezler. Bunun tam tersi olarak da düşünecek olursak, mama yemiş oldu alanda tuvaletlerini yapmak da istemezler diyebiliriz. Bundan dolayı evde kedi tuvaleti nerede olmalı sorusu için mama kabının yanı haricinde sessiz olan ortamlardan birini seçmelisiniz.  

Evde Kedi Tuvaleti Nerede Olmalı İpuçları 

  • Eğer kedini tuvaletini banyonuza koymak istiyorsanız, su buharı ile kumun nemleneceğini unutmamanız gerekir. Ayrıca kedinizin her an tuvaletinin gelebileceğini hesaplamalı ve banyo kapısını açık tutmalısınız. Aksi takdirde hiç istemeyeceğiniz şekilde zor durumda kaldığı için kediniz tuvaletini ev içerisine yapabilir. 
  • Ev geniş ve merdivenliyse, kedinizin tuvaletine rahatça ulaşabilme imkânı olan yere tuvalet kabı koyun. Evi geniş olan kişiler, kedi kumu nereye konur sorusunu sordukları zaman, ayrıyeten ikinci kabı da koymalarını tavsiye edebiliriz. Böylece kediniz en yakını olan tuvalet kabını kullanacaktır.  
  • Kedinizin tuvalet kabını koyacak olduğunuz yer için seçim yaparken, sadece kediniz için değil aynı zamanda kendiniz için de uygun olan bölgeyi belirlersiniz. Bunun amacı da kumdaki kokunun etrafa yayılmasını ve sizi rahatsız etmesini engellemektir. Koku problemi için yazımızın ilk başlarında vermiş olduğumuz koku gidericiyi kullanırken, aynı zamanda kum seviyesinin yeterli olup olmadığını da kontrol etmeniz gerekir. Peki kedi tuvaleti içerisine, kedi kumu ne kadar konur? Bu soru için ise en ideal yanıt, kedi tuvaletinin içerisindeki kumun 7 cm yükseklikte olması yeterli olacaktır.  

Ayrıca tuvalet temizliği yapılmadığı taktirde neler olabilir? Tüm detaylarıyla bu yazımızda paylaştık.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu