Kedi Bakımı ve Beslenmesi

Kedi Maltı Nedir? Kedi Maltı Ne İşe Yarar?

Kedi maltı kedi sahipleri tarafında sıkça kullanılan ve mutlaka kullanılması gereken bir ürün. Kedi maltı düzenli kullanıldığı zaman kedimizin sağlı üzerinde gerçekten çok olumlu etkiler yapar. Peki bu kedi maltı nedir?

Kedi malti nedir

Kedi Maltı Nedir?

Kedi maltı kedimizin kendini yalarken yuttuğu tüylerin midesinde topaklanıp onun rahatsızlanmasına sebep olmaması için kullanılan bir üründür.

Kedi maltı içeriği genelde; Kedi maltı özü, yağlar, şeker, sebzeler ve bu gibi ürünlerden oluşur. Kaliteli bir kedi maltında kaliteli hayvansal ürünler, sebzeler, yağlar ve kedi maltı özü bulunmalıdır. İçindeki şeker oranı ne kadar çoksa benim gözümde o kadar kalitesiz bir üründür.

Kedi kil kusmasi

Kedi Maltı Ne İşe Yarar?

Kediler gün içinde sürekli kendilerini yalayarak temizlerler. Bu süreçte vücutlarında ki ölü tüyleri de yutmuş olurlar. Eğer bu ölü tüyler kedimizin midesinde birikirse kedimizde sindirim ve diğer bir takım sorunlara yol açarlar.

Kedi maltını düzenli kullandığımız zaman bu tüyler toplanmaz ve dışkı yoluyla atılır. Bu sayede hem kedimizin sağlığını koruruz hem de tüy yumağı sebepli kusmaların önüne geçeriz.

Kediler Neden Kıl Yumağı Kusar?

Kedilerde kıl yumağı kusma olayı özellikle uzun tüylü kedilerde daha çok görülür. Bunun sebebi yukarıda belirttiğimiz gibi kedilerin kendi tüylerini yutması ve bunların midelerinde topak haline gelmesi.

Midesinde tüy yumağı olan kedi sindirim sıkıntısı yaşar ve bu tüy yumağını kusarak atmaya çalışır. Bizim kedi maltı kullanmadaki amacımız bunu kusarak atmasını engelleyerek kedinin dışkısıyla atılmasını sağlamak.

kedi tuy yumagi

Kedi Maltı Tüyleri Nasıl Dışarı Atar?

Kedi maltı içindeki malt özü ve yağlar sayesinde midedeki tüyleri toplar ve bu tüylerin dışkı yoluyla atılmasını sağlar.

Kedi Maltı Nasıl Kullanılır?

Kedi maltını kedimize günde 2-3 cm olacak şekilde verebiliriz. Her ürünün kendi arkasında genel kullanma talimatı var. Ama benim tavsiyem oradaki kullanma talimatından biraz daha az vermeniz. Sebebini siz anladınız 🙂

Kedi Maltı Örnekleri

Dostlarım sizler için aşağıya farklı farklı sitelerden kedi maltı örnekleri koyacağım. Almak isteyenler ürünleri inceleyebilirler. Unutmayın ürünün fiyatından veya markasından çok içeriği önemli. Şeker oranının az veya olmaması her zaman daha iyidir. Daima doğal ürünlerin kullanılması kedimizin sağlığı için daha güzel olur.

Kedi Maltı Örnekleri;

Başka bir yazım olan kedi nanesi nedir? öğrenmek için linki sizlere bırakıyorum 🙂

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu