Kedi Bakımı ve Beslenmesi

Kedi Sevgisi Arttırmanız Gereken 7 İşaret

Kedi sevgisi, evci hayvanı olan her insanda olan bir duygudur. Elbette bu duyguya sahip olmak için bir evcil hayvanınız olmasına gerek yoktur fakat evcil hayvan sahibi kişiler için bu duygu çok daha önemlidir. Kimi zamanlar beslemiş olduğunuz kedi tarafından sizin şefkatinize çok daha fazla gerek duyulur. Bunun farkına varmanız içinse, kediniz tarafından size çeşitli kedi davranışları ile durum anlatılmaya çalışılacaktır.  

kedi sevgisi
kedi sevgisi

Kedi Davranışları  

Kedi davranışları genelde size ufak ipuçları veya kedinizin isteği hakkında tamamıyla gerekli bilgiyi size verecektir. Bu tecrübeye sahip olmak için bazı davranışlarda tecrübe ve kediniz ile geçirmiş olduğunuz zaman da oldukça önemli olacaktır. Böylece kedinizin normal zamanda sergilemiş olduğu davranışlara hakım olarak, kedinizde yaşanan değişiklikleri kısa sürede fark etme şansınız olacaktır.  

Kediler hakkında yeterli bilgiye sahip olmak, araştırmacı bir kişiliğe sahip olmak ve kedinizin en iyi şartlara sahip olması için farklı yazıları okumak da kedinizin davranışlarını daha iyi anlamanızı sağlayacaktır. Yazımızda da sizi bilgilendirmek için en net şekilde, kedinizin yapmış olduğu davranışlar ile sizden ne istediğini belirtiyor olacağız.  

Kedi Sevgisi  

Kedinize en iyi ortamı sunmaya çalışmanız ve kedinizin sizinle sağlıklı bir ömür geçirmesini istemeniz, sizin kediniz için yapacağınız en güzel harekettir. Bu aynı zamanda içinizde kedi sevgisi barındırdığınıza da işarettir. Bu sevginiz tek taraflı kalmayacak ve kediniz tarafından da bu ilgiye karşılık verilecektir. Tabi bu sevgi için kediniz ile olan bağınızın oldukça güçlü olması gerekir. Eğer bu konuda sıkıntınız yoksa kediniz sizinle oyun oynamak ve size kendisini sevdirmek için birçok farklı yola başvuracaktır.  

Kediler Neden Ağlar Gibi Miyavlar? 

Kediler neden ağlar gibi miyavlar sorusu, genelde kedinin gece miyavlamaları üzerine sorulan bir sorudur. Kedi bakımı yapan birçok kişi tarafından sıkça rastlanılacak bir durum olduğu da unutulmamalıdır. Bu davranış ile kediniz sizden mutlaka bir şeyler istiyordur. Bu durum kimi zaman yardım olurken, bazı zamanlar ise sadece ilgi çekmek amaçlıdır.  

Durduk yere gece başlayan bir miyavlamadan bahsettiğimizde ise kedinizin ilgiye ihtiyacı olduğunu düşünerek onunla zaman geçirebilirsiniz. Buna gerek kalmaması ve kedinizin sizi gece rahatsız etmesini istemiyorsanız, alacak olduğunuz çeşitli kedi oyuncakları ile kedinizi yatmadan önce oynatabilirsiniz. Böylece kediniz yorgun düşecektir ve uyuyarak sizi rahatsız etmemiş olacaktır.    

Kedilerin Veteriner Bakımı 

kedi davranislari
kedi davranışları

Kedilerin veteriner bakımı düzenli olarak yapılmalıdır. Bu bakımlar sayesinde kediniz çok daha sağlıklı olacak ve rahatsızlıklara bağlı olarak hastalanması çok daha düşük ihtimal olacaktır. Yeterince ilgilenilmeyen ve düzenli veteriner kontrolü yaptırılmayan bir kedi ise çok daha çabuk hastalıklara yakalanabilmektedir. Bu durum ise kedinizin davranışlarına yansıyacaktır. İhmal edilen kontroller sonrasında yaşanan her türlü hastalık sizin de üzülmenize yol açacaktır. Kediler için yıllık olarak yaptırılması gereken aşılar ise şu şekildedir: 

  • Karma aşı, 
  • Kuduz aşısı, 
  • Lösemi aşısıdır. 

Bu üç aşıyı düzenli bir şekilde her sene yaptırmanız gerekir. Bunun yanında her üç ayda bir yaptırmanız gereken iç parazit aşısı da unutulmamalıdır.  

Kedilerin Laptop Üzerinde Yatması  

Kedilerin laptop üzerinde yatması, evde bilgisayar ile fazla vakit geçiren kişilerin başına sık sık gelebilecek bir olaydır. Bunun nedeni ise kediniz tarafından kendisine yeterli ilginin gösterilmediğinin düşünülmesidir.  Buna tepki olarak ve sizinle vakit geçirmek istediği için siz laptopunuz ile ilgilendiğiniz sırada sizi rahatsız edebilir. Bunu gözlemlediğiniz taktirde kedinizin sizden ilgi beklediğini bilmeli ve asla onu strese sokmadan mümkün olduğunca hızlı bir şekilde işinizi bitirerek kedinize vakit ayırmalısınız.  

Kedi Oyunculuğu  

Kedi sevgisi olan herkes, bu sevimli dostlarımızla vakit geçirmekten zevk almaktadır. Buna rağmen evcil hayvanınızdan ayrılmanız gereken zamanlar da olmaktadır. Evden ayrılmasanız dahi kedinize farklı sebeplerden dolayı son zamanlarda vakit ayıramamış da olabilirsiniz. Bu gibi durumlar yaşandığı taktirde, kediniz sizinle oyun oynamayı özleyecek ve sizi gördüğü anda oyun oynamak isteyecektir. Böyle bir durumda, kedilerin severek oynadığı kedi otlu oyuncak ile kedinizi oynatarak mutlu edebilirsiniz. 

Kendinin Kapı Önünde Beklemesi  

Kediniz siz evdeyken herhangi bir sıkıntı çıkarmıyor fakat siz dışarıdan gelince kapı önünde sizi karşılıyorsa, mutlaka sizden talep ettiği bir şeyler vardır. Öncelikle bunu bulmalısınız. Eğer eve geldiğiniz ilk anda kedinizi beslemiyorsanız, kediniz mama için sizi beklemiyor demektir. Bu durumda kediniz siz bütün gün dışarıdayken sıkıldığından dolayı sizi bekliyor demektir. Böyle bir durumla karşılaştığınız taktirde, kedinize kıs süre de olsa zaman ayırmalı ve kedinizle vakit geçirmelisiniz.  

Kedinin Saldırganlaşması 

Kedi saldırganlığı burada normalde uysal ve sakin olan kediler için kullandığımız maddedir. Normalde saldırgan olan kedileri belirten bir maddeden bahsetmemiz burası için söz konusu değildir. Kedinize belirli süredir zaman ayırmadığınız zamanlar olduğu oluyordur. Her insan kedi sevgisi ağır bassa da bu durumu yaşayabilir. Böyle durumlarda da kediniz içine kapanabileceği gibi saldırganlaşabilme şansı da vardır.  

Kedinizin saldırganlaşması sadece insanlara veya hayvanlara saldırması olarak bakılmamalıdır. Normalde evin içinde bulunan eşyaları dökmeyen ama son zamanlarda eşyalarınıza zarar veren kediniz için de saldırganlık ifadesini kullanabilirsiniz. Böyle bir durum karşısında mutlaka kedinizi bu hareketlere teşvik eden unsuru bulmalısınız. Stres veya sizin kedinize karşı son zamanlardaki ihmaliniz bu duruma yol açmış olabilir. Eğer durum strese bağlıysa soruna göre çözüm üretmelisiniz. Sizin kedinize zaman ayıramayışınıza bağlı olarak gerçekleşen bir durumsa, kedinizle birlikte düzenli vakit geçirerek bu sorunu kolaylıkla çözebilirsiniz.  

Sonuç 

Kedinize yeterince sevgi göstermediğinize veya bir başka deyişle kedinizin sizinle daha fazla vakit geçirmek istediğini gösteren 7 işaret bu şekildeydi. Yukarıda saymış olduğumuz tüm sorunların çözümüyse tamamen kedi sevgisi olacaktır. Onunla vakit geçirmeniz ve düzenli olarak oyun oynamanız sorunların çözülmesine yardımcı olacaktır. Kediniz ihtiyacı olan sevgiye kavuşmuş olacak ve sizde kedinizin mutluluğu ile keyifleneceksiniz.  

Tüm bu saydıklarımızın yanında kediniz için gerekli olan ihtiyaçların da karşılanması gerektiği için mutlaka mama stoklarını kontrol etmeniz, farklı mamaya geçerken alıştırma aşamasını uygulamanız ve su kabında yeterli suyun olup olmadığını incelemeniz gerekir. Kedinizin sizinle mutlu olması için gerekli tüm ihtiyaçlarınızı volipet mağazası ile temin edebilirsiniz.   

Kediler hakkında farklı bilgiler edinmek için de evcilblog içerisinde yer alan yazılarımızı okuyabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu