Kedi Bakımı ve Beslenmesi

Kedim Kum Kabını Eşeliyor

Kedim kum kabını eşeliyor. Kedi sahiplerinden kimi zaman bu şikayetler ile kedinin sergilemiş olduğu davranışa anlam vermek ve çözüm yolu bulmak için araştırma yaptıkları zamanlar olmaktadır. Bu süreçte kedi tuvaletini yapmış olduğu kumu eşelemekte ve kum kabı dışarısına kumların çıkmasına neden olmaktadır. Kedisinden beklememiş olduğu böyle bir davranış ile karşılaştığı zaman da kedi sahipleri, kedi kabının iç alanı için kedim neden yere eşeler sorusunu sormaktadırlar. Yazımız içerisinde konu ile ilgili gerekli detayları kısaca anlatacak ve çözüm yollarını sizler ile paylaşacağız. 

Kedim Kum Kabını Eşeliyor İçin Nedenler  

Kedim kum kabını eşeliyor sorunu için belirtilebilecek birçok neden bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şu şekildedir: 

  • Kedi kumu eşeleyerek, tuvaletini yapmadan önce kumu tanımaya ve alışmaya çalışıyor olabilir. 
  • Kumun eşelenmesi ve kap dışına çıkıyor olması, kimi zaman büyük bir soruna işaret etmez. Kedi sadece tuvaletini yaptıktan sonra dışkısının üzerini kapatmak istiyor olabilir. Bundan dolayı kedim neden yeri eşeler sorusu, her zaman için sorun olduğu anlamına gelmez.  

Kediler için tuvalet sonrası dışkının üzerini kum ile örtmek, içgüdüsel bir davranıştır. Bu durumu kimi zaman kediler abartabilir ve dışkı üzerini örterken son derece kuvvetli şekilde kumu eşeleyebilirler. Bu durum kimi zaman kediler kum kabını neden tırmalar sorusunu da sormanıza neden olabilir. Fakat burada kedinin amacı dışkının üzerini kum ile kaplamaktır. 

Kedim Kum Kabını Eşeliyor Çözümü  

Kedim kum kabını eşeliyor sorunu için çözüm yolu olarak, kedinizin kum kabı açık ise kapalıya çevirebilirsiniz. Kapalı kum kapları sayesinde, kediniz tuvalet sonrasında dışkısını kapatmak için kumu kuvvetli bir şekilde eşelese dahi kumun dışarıya çıkma şansı olmayacaktır. Ayrıca kedim kum kabını neden tırmalar sorusunu soran kişilerin de kedi kumu yüksekliğini en azından 7 cm yüksekliğinde tutmaları gerekir.  

Tuvalet kabının tabanını kastedilerek, kedim neden yeri eşeler sorusunun cevabını da net bir şekilde belirttiğimize göre, kedi kabının temiz ve kumun kaliteli olması gerektiğini de ufaktan hatırlatalım. Bunu sağlamak için kumun kaliteli olmasının yanında, her gün kedinizin birçok kez kumu idrar ve dışkısını yapmak için kullandığı düşünülerek, Oprobiotic doğal koku giderici kum almanızı tavsiye ederiz. Bu kum sayesinde kedi tuvaletinde bulunan kumda koku oluşumuna engel olmaktadır. Bunun yanında kum kalitesini de arttırmaktadır.  

Kedim kum kabını eşeliyor sorunu için kedinizin tuvalet kabını kapalıya çevirmenizin ardından, bir de kum kalitesi ve kokunun engellenmesi için alacak olduğunuz Oprobiotic koku giderici doğal kum ile kedinizin ve sizin sıkıntı çekmesine neden olacak tuvalet kabı sorunlarını büyük ölçüde halletmiş olursunuz. 

Ayrıca kediler neden idrar yapamaz ile ilgili yazımızı da buradan okuyabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu