Kedi Bakımı ve Beslenmesi

Kedim Poposunu Temizlemiyor (Sorunun Kesin Çözümü)

Kedim poposunu temizlemiyor diyerek, çözüm yolu bulmak için araştırma yapan kedi sahipleri, genelde yavru kedi beslemektedirler. Bu yavru kediler de büyük ihtimalle annesinden ayrılmış ve henüz bazı şeyleri tam olarak öğrenememiştir. Bundan dolayı yavru kedi tuvaletten sonra kendini temizlemiyor ve etrafın da batmasına neden oluyor olabilir. Bu durum annesinden ayrılmış yavru kedide yaşanabilmesi ise gayet normal olan problemlerden birisidir. Bu problemin çözümü için birçok öneride kedinin poposu sizin tarafınızdan tamamen temizlenmelidir manasına gelen bilgiler verilmektedir. Fakat bu durum ileride kedinizin poposunu hiç temizlemesine neden olabilir. Yazımızın devamında en doğru şekilde kedinizin kendini tuvalet sonrasında temizleme alışkanlığını nasıl kazandırabilirsiniz açıklayacağız. 

Kedi Tuvaletini Yapınca Kendini Temizlemeli! 

Kediler normal şartlarda tuvalet sonrasında dışkının üzerini kapatır ve poposunu temizler. Fakat tuvalet sonrası yapması gerekenleri kediniz yapmıyor olabilir. Böyle bir durum ile karşılaştığınız zaman, kedim kendini temizlemiyor veya dışkısının üzerini kapatmıyor gibi şikayetlerde bulunabilirsiniz. Dışkı üzerini kapatmak, kedinizin sonradan süreç içerisinde alışabileceği bir durumdur.  

Aynı şekilde kedim poposunu temizlemiyor sorunu için de ihtiyaç duyulan bilgileri öğrendiğiniz taktirde, kediniz poposunu temizlemeyi öğrenmiş olacaktır. 

Kedi Islak Bezle Silinir mi? 

kedim poposunu temizlemiyor 2
kedim poposunu temizlemiyor

Kedim poposunu temizlemiyor diyen kedi sahiplerinin ıslak bez ile bölgeyi temizleme konusunda problem olup olmayacağı hakkında soruları olmaktadır. Islak bez kedinin vücuduna herhangi bir zarar vermemektedir. Bundan dolayı eğer mecbur kalınırsa ıslak bez ile bölgeyi temizleyebilirsiniz. Fakat kedim poposunu yalamıyor diye sürekli olarak siz kedinizin poposunu temizlerseniz, kediniz kendi temizliğini yapmamaya alışacaktır.  

Kedim Dışkısına Basıyor 

Yavru kediniz eğer dışkısına basıyorsa, kum yükseklini yeterli yüksekliğe (7 cm) çıkarmanız, dışkı üzerine kedinizin kum atması için yeterli miktarın tuvalet kabında olmasını sağlayacaktır. Yavru kedi tuvaletten sonra kendi temizlemiyor ve dışkısını da kum ile örtmüyorsa, sabırlı bir şekilde beklemeniz gerekir. Kediler titiz canlılardır ve dışkının kum üzerinde durması, belirli bir süre sonra, oluşan kokudan dolayı kedinizi de rahatsız edecektir. Bunun yanında tabi ki kedinizin poposunu nasıl temizlemeye alıştıracağınız da aşağıda yer alıyor. Ayrıca kedi tuvaletinin kalitesini arttırmak ve koku problemini çözebilmek için kum içerisine Oprobiotic doğal koku giderici kum da katabilirsiniz. 

Kedim Poposunu Temizlemiyor İçin Çözüm  

Yavru kediniz kendini temizlemiyor ve dışkı parçaları tüyünde kalıyorsa, bu durumda kedinize belirli bir süre yardımcı olmanız gerekir. Normal şartlarda kediler oldukça titiz canlılardır ve poposunu temizlemesi gerektiğini anladığı andan itibaren, kendi temizliğini yapmaya başlar. Genelde yavrularda karşılaşılan bu temizlik sorunu, anne ile yavru kedinin birbirlerinden çok erken ayrılmasından kaynaklanır.  

Kendinizin poposunda bulunan pislik çok fazla olduğu taktirde, bez yardımı ile temizleyebilirsiniz. Fakat bu uzun vadede sizin sürekli kedinizin poposunu temizlemenize neden olacağı için yavru kedinizin tuvalete girdiği anı gözlemlemeli ve tuvalet sonrasında kedinizin poposuna fısfıs yardımı ile su sıkmalısınız. Suyu hisseden yavru kedi, sprey yardımı ile su sıkmış olduğunuz bölgeyi dili ile temizlemeye başlayacaktır. Bu işlemi belirli bir süre kedinizin tuvalet ihtiyacını giderdiği anı gözlemlemeniz ile tekrar ettiğiniz takdirde, kediniz artık poposunu temizlemeyi alışkanlık haline getirecektir. 

Önemli Not 

Kedinizin tuvalet sonrasında temizlenmediğini gördüğünüz takdirde, kedim poposunu temizlemiyor diye temizlik sırasında bölgeyi ıslak mendil, sabun, deterjan gibi ürünler ile temizlemenizi çok önermemekteyiz. Bunun yerine ıslak bez kullanmanız yeterli olacaktır. Eğer illaki daha iyi bir temizlik istiyorsanız, kediler için özel olarak üretilmiş olan ürünler ile kedinizi temizleyebilirsiniz.  

Belirli bir süre kedinize doğru bir şekilde yardımcı olursanız, kedim poposunu yalamıyor diye bir sorununuz kalmayacaktır. Bunu sağlamak için yapmanız gereken tek şey, kedinizin poposunu tuvalet sonrası sprey yardımı ile ıslatmak ve kedinizi temizliğe alıştırmaktır.  

Yetişkin veya yavru kedi tuvaletten sonra kendini temizlemiyor sorunu için gerekli bilgiyi edindiyseniz, kedi tuvaleti temizliği ile ilgili yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu