Köpek Bakımı ve Beslenmesi

Köpekler İçin Pet Kuaförü Seçimi

Köpek için pet kuaförü seçimi ve alınan hizmetin kalitesi önem arz etmektedir. Hayvanlarınızın en doğal haklarından birisi ise bakımlı olmaktır. Bu süreci ilk sahiplenmeniz ve dar vakitlerinizden ötürü yürütemeyebilir ve temizliklerini yapamayabilirsiniz. Alternatif yollardan birisi ise kuaför seçimidir.

pet kuaför seçimi

Köpekler ırk fark etmeksizin bakım ihtiyacı duyan canlılardır, besleme ve büyütme gibi sorumluluklarını almak yeterli olmayacaktır. Aynı şekilde onun bakımını ve sağlığını üstlenmelisiniz. Böylece ilerleyen süreçleri ve hayvanınızın yaşam standartlarınızı iyiye çekebilirsiniz. Tabi bu süreçte profesyonel destek alabilirsiniz. Ancak bunun için kuaför seçimlerinizin standart dışı olması gerekecektir.

Pet Kuaförleri Ne Gibi Hizmet Sunar?

Köpek kuaförleri evcil hayvanımızın bakımını üstlenen alana yatkın kişi veya ekiplerden oluşur. Temizlik sürecini en iyi şekilde kontrol etmenin bazı yollarını, çoğu hayvan sahiplerinden iyi uygulayabilir. Basit bir örnekle açıklamak gerekir ise şundan bahsedelim. Köpeğiniz yıkanmayı ve vücuduna su değmesinden hoşlanmaz.

en iyi pet kuaför özellikleri

Bu süreçte köpeğe karşı yaklaşım ve ikna kabiliyetinin yüksek olması gerekir. Bu süreci en iyi yönetecek köpek sahipleri vardır. Ancak olmayanlar için kuaför önerisi alternatif seçenektir. Böylece köpeklerinizin bakımını belli hizmet bedeli karşılığında yaptırabilirsiniz.

Köpek Makas Tıraşı Nedir?

Makas tıraşı, genel olarak tüyleri düz ve sıkı olmayan köpekler için kullanılan yöntemlerden birisidir. Bu kapsamı karşılayan köpek cinsleri için en ideal ve kesinlikle uygulanması gereken seçenekler arasındadır. Özellikle seyrek tüy yapısına sahip köpek ırkları için uygulanan veya bakımı aksatılan köpeklerde görülen dalgalanmaları gidermek için kesin çözümdür.

Makas Tıraşı Nasıl Yapılır?

Makas ile tıraş etmenin birçok yararlı yönü bulunmaktadır. Bunlardan bazıları ise deri ve tüy sağlığını etkiler. Doğru kullanmayı bilen ve köpeğiniz için en ideal işi sergileyecek bir danışman bulmalısınız. Ayrıca köpeğiniz için tıraş kesimi yaptırmadan önce ırkı ve uyumluluğu hakkında bilgi almalısınız. Daha önce köpeğinizi makas ile tıraş etmediyseniz veya bu durumu deneyimlemediyseniz kesinlikle bilgili birisine teslim etmelisiniz. Aksi halde zarar verebilirsiniz.

köpek makas tıraşı

Köpek Makine Tıraşı Nedir?

Köpek makine tıraşı, uygulamasından önce kesinlikle tüy yapısı ve sıklık durumunun bilinmesi gerekir. Böylece kullanacağınız yöntemi daha net tercih edebilir ve tıraş makinenizin numarasını rahatlıkla seçebilirsiniz. Bu yöntem profesyonel yardım almadan sağlanabilir. Ancak dikkat etmeniz gereken bazı durumlar söz konusudur.

Makine Tıraşı Nasıl Yapılır?

İlk etapta köpeğinizin türünün makine tıraşı için uygunluğunu kontrol etmelisiniz. Her köpek cinsi bu tıraş tercihi için uygun değildir. Ardından sert tüy yapısına ve oldukça sık görünüme sahip olduğundan emin olmalısınız. Genellikle bu türü uygulayacağınız belli başlı dönemler vardır. Mesela tüy dökme dönemleri için sıklıkla tercih edilebilir. Kesim sonrasında daha gür ve temiz tüy yapısına sahip olacaktır.

köpekler için pet kuaför seçimi

Köpek Tırnak Kesimi Nasıl Olmalıdır? Kesimi Kimin Yapması Gerekir?

Köpek tırnak kesimi, evcil niteliklere sahip ve doğal ortamına uzak olan türler için tercih edilecek yöntemlerden birisidir. Tabi bahçe alanında yaşayan köpekler ve evcil yetiştirilenler arasında tırnak farklılıkları vardır. Evcil köpeğinizin tırnakları daha hızlı uzar ve belirtilerini gösterir.

Köpek Tırnak Kesimini Kimin Yapması Gerekir?

Köpeklerin tırnak bakımı 45 ila 55 gün arasında değişiklik göstermektedir. Bu süreçler değişebilir ve hayvanınızın ihtiyaç duyduğunu anlayabilirsiniz. Köpeğinizin dengesi ve yürüyüşü için tırnak kesimi önemli rol oynar. Böylece kesilme süresinin geldiğini ve yaklaştığını yürüyüşünden anlayabilirsiniz.

köpek tırnak kesimi

Tırnak kesimi oldukça titiz ve dikkatli şekilde yapılmalıdır. Köpekler sıklıkla tırnakları kesilirken hırçın ve saldırgan yönlerini ortaya çıkarabilir. Tırnak içerisinde hareket halinde olan damarlar mevcuttur. Bu durum ise kesimin dikkatli yönünü açıklayacaktır. Tırnak kesimi yaparken kesinlikle damarların uç noktalarına gelmeyecek şekilde uygulanması gerekir.

Köpeklerin Kulak Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Köpeklerde kulak temizliği ve bakım süreçleri konusunda uzman kişilerin sürdürmesi gereken süreçtir. Belirli aralıklar ile temizlenmesi ve oluşacak iltihaplardan korunması sağlanmalıdır. Temizlenmeyen kulak bölgeleri oluşacak iltihap sonuçlarında kötü kokular yaymaya başlayacaktır.

Bakım sürecinde ise kesinlikle aksatılmaması gereken bölgelerinden birisidir. Tabi bakım sırasında kullanılan cihazlar ve pamuk gibi destekleyici ürünlerin de iyi seçilmesi gerekir. Kuaför seçimi yapmadan önce ne tür bakım ürünleri kullandıklarını sorgulamanızda fayda olacaktır.

Köpeklerde kulak temizliği önemli bir konudur. Bu konuda daha detaylı bilgi almak için Köpeklerde Kulak Temizliği Nasıl Yapılmalı isimli yazımızı okumanızı tavsiye ederim. 🙂

Köpek Banyosu Nasıl Uygulanmalıdır?

Köpek banyosu, aylık en az iki defa uygulanması gereken bakım süreçlerinden birisidir. Tabi bu durum mevsime göre değişiklik göstermektedir. Yaz aylarında 2, kış aylarında 1 defa yıkanması köpeğinizin bakımı için yeterli olacaktır.

Bakım sürecinde yıkama periyotları evcil köpeğiniz için geçerlidir. Bahçede yetiştirilen köpekler için 15 günde bir yıkamaya özen göstermelisiniz. Banyo sürecinde kullanacağınız şampuan ve ardından uygulayabileceğiniz nemlendirici ise köpeğinizin cinsine göre seçilmesi gerekir. Her cins için farklı tercihler yapılmalıdır. Köpeğinizin cinsine göre seçim yapmanız ve destek almanız önemlidir.

tüy bakımı

Köpeğiniz yıkanma sürecinde huysuz ve suya karşı isteksiz yönlerini sergileyebilir. Bu süreçte işinin ehli kişilerden ya da ekiplerden faydalanmanız gerekir. Aksi halde bu huylarını süreli devam ettirir ve yıkanma sürecinde onunla aranızda ki bağı koparabilirsiniz. Destek almadan kendiniz yapmak istiyorsanız sevdiği oyuncağı kullanabilirsiniz. Banyo yaptırırken eğlenceli aktivite olarak göstermenizde fayda olacaktır.

Köpek Bakımında Pire ve Parazit Oluşumlarını Önlemek

Köpekler uzun süre yıkanmadığında veya farklı sağlık durumlarının oluşmasında çeşitli sorunlar ile karşılaşabilir. Bunlardan en belirgin ve sıkça yaşanması mümkün olanlar ise pire ve parazit sorunlarıdır. Önlenmesi oldukça kolaydır. Ancak bakımı aksatıldığında ve maruz kalındığında gidermesi için epeyce uğraşılması gerekebilir.

Köpeklerde yıkanma süresi uzatıldığında ve bakımları aksatıldığında karılaşacağını pire ya da parazit sorunlarını önleyebilirsiniz. Pet kuaförü seçiminde ise bu problemlerin giderildiği ile alakalı çalışma sağlandığını bilmelisiniz. Her kuaför ve bakım çalışanı bu sorunu çözmeyebilir. Tabi bu süreci uygularken ne tür ekipman ve damlalar kullanılıyor soruşturmalısınız.

Şampuan seçimi ve banyo periyotları da bu sorunları gidermek için önemli unsurlardır. Köpeğinizin türüne göre seçim yapılmalı ve çeşitli ekipmanlar ile sürecin tamamlanması gerekir. Bu süreçte kesinlikle bilir kişi desteği almanızda fayda vardır.

Köpek İçin Pet Kuaförü Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sevimli dostlarımız gündelik hayatlarını biraz yaramaz ve kirli geçirebilir. Tabi bu durum her köpek ırkı için geçerli olmayacaktır. Bazı köpekler kendisini temiz tutmak için çabalayabilir, fakat bunun tam aksi durumlar ile karşılaşabilirsiniz. Uzun süre ilgisizlik gibi durumlarda farklı sağlık sorunlarını yansıtabilir.

pet kuaför

Köpeğinizi belli aralıklarla yıkamalı, tüy bakımı yapmalı ve derisini korumak amaçlı nemlendirici gibi ekstralar kullanmalısınız. Tabi her marka veya her bahsi geçen uygulamaları bilinçsiz yapmamanın önemi vardır. Bu süreçte en iyi destekçiniz pet kuaförleri olacaktır. Seçiminizi yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç önerimiz olacaktır.

  • Kuaför seçiminden önce iyice araştırılmalı ve referanslarını bilmelisiniz.
  • Daha önceden yaptıkları işleri ve mümkünse eski müşterilerinden tavsiye almalısınız.
  • Bakım uygulamalarında ne tür cihazlar ve destekler aldıklarını sormalısınız.
  • Hangi tür bakımların sağlandığını bilmelisiniz. Makas tıraşı, makine tıraşı, tırnak kesimi ve köpek banyosu gibi hizmetlerin sağlandığından emin olmalısınız.
  • Köpek banyosu yaptırılırken farklı sağlık sorunlarının giderildiğinden emin olmalısınız. Parazit ve pire temizliği yapılıyor mu? Kullanılan şampuan, köpeğinizin cinsine göre tercih ediliyor mu?
  • Köpek ve kediler için ayrı bölümler veya ayrı girişler olması da önemlidir. Zira aynı ortamda bulunan farklı hayvanlar huzursuz olacaktır. Hatta belki bazı tatsız olayların yaşanmasına sebep olacaktır.

Bazı Pet Kuaförler

Sizler için bulduğum gerek sabit gerekse mobil pet kuaförlerini aşağıda listeledim. Ben İstanbulda yaşadığım için listedekiler bu bölgede olanlar. Fakat başka şehirde olanlarda yine Google dan aratarak pet kuaför seçimi yapabilirler.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu