Uncategorized

Köpeklere Otur Komutu Nasıl Öğretilir? (Köpeklerde Otur Komutu)

 Evimizdeki patili çocuklara ilk öğrettiğimiz komutlardan biri olan ‘otur’  için konuşalım biraz 🙂 Temel eğitim dediğimiz her köpeğin kolayca edinebileceği beceriler arasında ‘otur, yat, gel, bekle, hayır’ gibi becerileri her köpeğin öğrenmesini tavsiye ediyoruz.   Bu komutları öğretirken de patiksu ile yaptığımız hataları siz yapmayın diye anlatıyorum… 🙂

Köpeklerde Otur Komutu Nasıl Öğretilir?

Otur Komutu İçin Adımlar

  1. Köpeğiniz 4 ayak üzerindeyken ödül mamasını baş hizasından yukarıda tutun, bu sayede köpeğiniz göğe doğru bakıyor gibi olacaktır. Mamayı geriye doğru ilerletmeye başlayınca köpeğin poposu aşağı doğru inecektir.
  2. Oturduğu ANDA sesli ödüllendirin ve mamayı verin.  Oturmuyor ve geri geri yürüyorsa kayışını tasmaya takın ve ayaktayken fiziksel olarak siz yönlendirin, yani totosuna bastırın tasmayı yukarı çekin 🙂

İlk başlarda köpek oturduğu saniyede ödüllendirme yapın, beceri geliştikçe ödülü vermeden önce bekleyin. Bu sayede komutun adı artık ‘ otur-bekle’  olabilir.  

Benim yaptığım hatalardan, biri beceri ilerledikçe hep ödül mamasını göstererek oturttum. Siz böyle yapmayın, benim kızım artık bir rüşvetçi ödülü görmeden oturmaz 🙂  İlerledikçe ödül mamasını göstermeden komutu yaptırmaya çalışın.

Köpeklerimiz kelimenin tamamından ve anlamından ziyade tonlamasına ve el hareketlerimize bakarak komuta uyarlar. Diğer bir dikkat edeceğiniz nokta aynı ses tonu ve aynı el hareketiyle otur komutunu vermektir. Asla ‘otuuuur, otur bakiyim, hadi otur oğlum…’ gibi ifadeleri ilk başlarda kullanmayın  🙂 öğrenme aşamasında aklı karışacaktır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu