Muhabbet Kuşu

Muhabbet kuşu nasıl yıkanır?

Muhabbet kuşu nasıl yıkanır? Muhabbet kuşu bütün canlılar gibi temizliğine önem verilmesi gereken dostlarımızdır. Doğal yaşantılarında kendi ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Ancak evcil yetişen kuşunuz için ihtiyacını karşılamak ona biraz zor gelecektir. Böylece biraz destek gerekli olacaktır. Muhabbet kuşu nasıl yıkanır? sorusunun cevabında devreye giren evcil kuşun sahibidir. Tavsiyeler ve dikkatli davranma sonucunda kuşunuzu rahatlıkla yıkayabilirsiniz. Öncelikli dikkat edilmesi gereken ise kuşunuzun üşememesidir. Sağlık sorunları yaşamaması açısından bu tavsiyeyi uygulamalısınız.

Muhabbet kuşu nasıl yıkanır?

Muhabbet kuşu yıkama aralıkları nasıl olmalıdır?

Genel kuş türlerinde suyu sevmeleri ve oyun haline getirmeleri mümkündür. Muhabbet kuşunuz oyun oynayarak yıkanmayı hobi haline getirebilir. Ancak suyu hiç sevmeyen psikolojiye de sahip olmaları mümkündür. Düzenli aralıklar ile destek olmanız ona karşı sorumluluklarınız arasında yer alır. Yıkanmayı sevmeyen kuşunuz için belirli aralıklarda yardımcı olmanız, ona suyu sevdirmeniz de katkı sağlar.

Muhabbet kuşu nasıl yıkanır? sorusunun yanında birde muhabbet kuşumu hangi sıklıkla yıkamalıyım sorusunu Youtube üzerinden çok fazla alıyorum. Muhabbet kuşunuzu ayda en fazla 1 veya 2 defa yıkamanız gerekir. Fazlası hasta olmasına sebebiyet gösterir. Böylece temiz kalmasını sağlarken çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilirsiniz.

Kafes içerisinde ki durumlara göre bu yıkama süresi kısalabilir veya uzayabilir. Bunu anlamanızın en basit örneği ise kafes içerisi sürekli temiz tutulmalıdır. Kuşunuz kendi çabalarıyla suluğunu kullanarak gagası ile kendisini temizliyorsa bu yıkanması gerektiğini belirtir.

Muhabbet kuşu banyo yaptırma

Muhabbet kuşu yıkanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kuş türleri hassas ve güçsüz yapıya sahip canlılardır. Yıkama esnasında davranışlarınız, tutuşunuz ve su değdirmemeniz gereken yerler vardır. Yıkama esnasında suyun ılık olması önemlidir. Soğuk su hastalanmasına, sıcak su ise çeşitli bölgelerine yanık oluşturabilir. Yanması veya yanma hissiyatı canını çok yakacaktır ve sizinle arasında oluşan dostluk kopma derecesine gelecektir.

Tavsiye edilen yıkama süresine dikkat edilmelidir. Aksi halde iç veya dış sağlık bozukluklarına sebep olabilir. Bu sorunla karşılaşmak istemezsiniz. Yıkama esnasında kesinlikle gaga kısmına ve gözlerine su değdirilmemelidir. Vücut yapılarının ne kadar hassas olduğundan bahsetmiştik. Aynı şekilde gözleri de 2 katı hassaslığa sahiptir. Görmeme ve sürekli acı çekmesine sebebiyet verebilirsiniz. Gagasına dikkat etmenizin gerekçesi ise su gırtlağından fazla şekilde inecektir. Küçücük vücut içerisinde fazla su sıkıştırılmamalıdır. Vereceği rahatsızlık ona çok acı çektirebilir.

Yıkama aşaması tamamlanırken kağıt havlu, tuvalet kağıdı ve yumuşak havlu ile vücudun da bulunan su miktarını biraz alabilirsiniz. Ancak tamamen kuruyana kadar devam etmemelisiniz. Sadece fazlalık suyu tüylerinden arındırmanız yeterli olacaktır. Ardından kuşunuzu mevsim fark etmeksiniz sıcak ortamda tutmanız gerekir. Bu öneriye özellikle kış aylarında çok dikkat etmelisiniz.

Sizin için aşağıya muhabbet kuşu yıkamayla ilgili videolar bırakıyorum 🙂

Muhabbet Kuşu Nasıl Yıkanır? Muhabbet Kuşlarını Yıkarken Ne Tür Yöntemler Kullanılabilir?

Muhabbet kuşu doğal yaşantılarında kendilerince yıkanma ihtiyaçlarını karşılayabilir. Ancak evcil olmaları durumunda bu tecrübeden oldukça uzak biçimde büyüyeceklerdir. Bu durum onların gereksinimlerini karşılayamadığından ötürü farklı durumlara sebep olacaktır. Başta kirli ve dağınık tüy yapılarını fark edeceksiniz. Bu durumlarla karşılaşmamak açısından sizin desteğinize ihtiyaç duymaları çok normaldir.

Kuşunuzu yıkarken farklı yöntemler kullanabilir ve olumlu sonuçlara varabilirsiniz. Kuşunuz yıkanmayı seviyorsa ve bu onun için bir hobi ise kesinlikle kuş banyosu kullanabilirsiniz. Böylece sizin desteğiniz olmadan kendi gereksinimlerini karşılayacaktır. Kuş banyosu içine fazla olmayacak şekilde ılık suyu ekleyebilirsiniz. Mevsim şartları yaz olsa dahi ılık olması önemlidir.

Önerdiğim Yazı: Muhabbet Kuşum İshal Oldu (Muhabbet Kuşu İshal Sebepleri ve Tedavisi)

Tabi bu süreçte banyosuna alışması biraz vakit alabilir. Bu süreci en keyifli şekilde atlatması ve keyifli olduğuna inandırmak için farklı numaralar yapabilirsiniz. Mesela kuş banyosu içerisine sevdiği meyve, sebze veya oyuncak gibi dikkatini çekecek şeyler ekleyebilirsiniz. Bu onu en hızlı şekilde alıştıracaktır. Tabi kendi ihtiyaçlarını karşılamasının bir diğer ödülü ise dal darı ve ballı ödül maması olabilir. Bunları yıkanmasının ardından verdiğinizde sevinecektir.

Bir kap veya musluk altında yıkama yöntemi de kendi ihtiyacını karşılamayan kuşunuz için tercih edilmektedir. Musluk altında yıkamak, kap ile yıkamaktan daha kolay ve ayrıcalıklı yönleri bulunan tavsiyedir. Kap içerisinde yıkarken onu tamamen avucunuz içinde tutmanız gerekir. Ancak musluk altında yıkanan kuşunuz ele alışkın olduğundan ve size güvendiğinden daha kolay işlemleri halletmenize sebep olacaktır.

Muhabbet kuşu yıkanır mı?

Kap içerisinde yıkarken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar olacaktır. Mesela avucunuz içerisinde tutacağınızdan ötürü çok fazla sıkmamalısınız. Ancak kaçmaması için belirli düzeyde avucunuzu kapatmanız gerekmektedir. Alışkın olmadığından ve sevmediğinden ötürü sizden kurtulmak için çabalayacaktır. Böylece yağmur damlaları şeklinde vücuduna su teması gerçekleştirebilirsiniz. Su damlası türünü oldukça seven cinslerdir. Bu yöntem kuşunuzun suya alışmasında oldukça büyük rol oynamaktadır.

Musluk altında yıkarken dikkat etmeniz gereken hususlar ise suyun aşırı tazyikli gelmemesini sağlayın. Kap içerisinde yıkarken yağmur damlası yöntemini eliniz aracılığı ile burada da uygulayabilirsiniz. Tabi bu yöntemin en belirgin artısı kuşunuzun ele alışık olduğunu ve sizden korkmadığını belli eder. Yani musluk altında yıkamanız için bunların gerçekleşmiş olması gerekir. Aksi halde tek yöntem kap içerisinde yıkamak veya kuş banyosu kullanmanız üzerine yoğunlaşacaktır.

Son yöntemimiz ise sprey kullanılarak yıkanmasına yardımcı olmaktır. Sprey yaparken kullanacağınız şişeyi ve fısfıs olarak tabir ettiğimiz başlığı çok rahat bulabilirsiniz. Market veya bahçe ürünü satan yerlerden alabilirsiniz. Kuşunuz kafesteyken üstünde en fazla 4-5 defa sıkabilirsiniz. Geri kalan işlemleri kendisi gagası ile yapacaktır. Fakat sprey ile sıkarken gözlerine sıkmamaya dikkat etmelisiniz.

Muhabbet Kuşu Yıkanmasının Ardından Neler Yapılmalıdır?

Muhabbet kuşu genel olarak yıkanma ihtiyacını kendi karşılayan bir türdür. Ancak bazen besleyicinin desteğine ihtiyaç duymaktadır. Bu durumda gerekli adımları uygulayarak yıkayabilirsiniz. Ancak yıkamayı siz yaptıktan sonra veya kendisi giderdikten sonra kesinlikle oda sıcaklığı iyi durumda olmalıdır. Yaz aylarında odanız sıcak olacaktır.

Fakat kış aylarında elbet soğuk olması mümkündür. Böylece oda ısısını iyi ayarlamalısınız ve kış aylarında sürekli yıkamamanızı öneririz. Fazla ihtiyaç duymayacakları için sürekli yıkamamanızın bir zararı olmayacaktır. Fazla yıkamayabilirsiniz ancak 2 hafta aralıkla sprey yöntemini kullanarak 1 defa elma sirkesi sıkabilirsiniz. Tek bir fıs yeterli olacaktır.

Muhabbet Kuşu Yıkarken Sabun Gibi Temizleyici Katkılar Kullanılmalı Mıdır?

Kuşunuzu yıkarken su ile ilgili belirli tavsiyelerde bulunduk. Bunların yeterlilik oranı oldukça yüksektir. Ancak kuşunuz için su yeterli olmayabilir diye düşünebilirsiniz. Böylece sabun çeşitleri veya farklı kimyasal ürünler kullanmak isteyeceksinizdir. Bunu kesinlikle önermiyoruz. Belirttiğimiz örnekte fark ettiyseniz kimyasal ürünler dedik. Ayrıca hassas ve dayanıksız vücut yapısına sahip olan canlılar olduğunu ise üst kısımda açıklamıştık.

Kimyasal maddeler kuşunuza zarar verecektir. İlerleyen süreçlerde çeşitli sağlık sorunları ile karşılaşmanız kesinleşir. Fakat su yanında kullanabileceğiniz tek bir ekstra malzeme önerebiliriz. Elma sirkesi kullanarak daha parlak tüylere ve yeterli temizliğe ulaşabilirsiniz. Ancak elma sirkesini ayda 1 veya 2 kere kullanmanız kuşunuzun sağlığı açısından iyi olacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=8kak04FtQYc

Muhabbet Kuşu Tüyleri Parlamıyor Ve Görüntü Olarak Kötü Duruyorsa Yapmanız Gerekenler

Kuş türlerinin genel olarak tüy yapıları farklıdır. Farklı yerlerde ve kaynaklarda gördüğünüz muhabbet kuşlarının tüyleri parlak olabilir. Fakat sizin kuşunuzun tüyleri gördüğünüz kuşun ki kadar parlak değildir. Bu tamamen bakım ve kullanılan farklı yöntemlerden kaynaklanmaktadır. Sizde kuşunuzun en iyi görünüme sahip olmasını istiyorsanız tavsiyelerimizin tamamını okuyabilir ve bahsedeceklerimizi uygulayabilirsiniz. Öncelikle farklı yöntemler kullanarak kuşun tüylerini parlak hale getirebilirsiniz.

Başlangıç olarak tavsiye edilen yıkama periyotları mümkün oldukça uygulayın. Süre aralıkları ve nasıl yıkanacağını bu makale içerisinde öğrenebilirsiniz. Yıkama süreçlerini uygularken ekstra elma sirkesini kullanabilirsiniz. Tabi bu ilk yıkamada anlık kuşun tüylerini parlatmaz, ancak üst başlıkta bahsettiğimiz aralıklar ile sıkça kullanırsanız faydasını ilerleyen süreçte göreceksiniz. Diğer yöntem ise vitamin kullanarak çözüme ulaşmaktır. Bununla ilgili açıklamayı ise aşağıda vereceğimiz bilgilerle öğrenebilirsiniz.

muhabbet kuşu yıkadıktan sonra

Kuşunuzun Güzel ve Parlak Tüylere Sahip Olması İçin Hangi Vitaminleri Kullanmalısınız?

Muhabbet kuşları belirli aralıklarda yıkanması gereken canlılardır. Yıkama aralıkları, kullanılan farklı ürünler ve parlak tüyler ile alakalı gelişim vitaminleri gerekir. Vitaminler belirli aralıklar ile takviye olarak sunulmalıdır. Süreklilik ve kesin kullanım zorunluluğuna sürüklenmemelidir. Aksi halde farklı semptom belirtileri verir. Böylece iç hastalık sorunları ile karşılaşabilirsiniz.

Tabi kuşlarınızın tüylerinin daha güçlü ve parlak olmasını sağlayacak vitamini kullanmadan önce dikkat etmeniz gerekenler vardır. Mesela tüyler için kullanılacak vitaminden önce, farklı sebepler için kullanılmış vitaminin üzerinden süre geçmesi gerekir. Bu süreci en iyi belirleyecek kişi veteriner hekimidir. Ancak bizim önerimiz farklı vitamin kullanımının ardından 2 hafta bekleyip yıkamanız ardından suyuna eklemenizdir.

Ayrıca kullanılacak tüy vitaminini ise tamamen vermemeniz gerekir. Belirli ölçüde içme suyuna ekleyebilirsiniz. 2 damla yeterli olacaktır ve ölçüsünü koruyacaktır. Böylece olası sağlık sorunları yaşamasına sebebiyet vermez. Peki tüyler için kullanılacak vitaminler nelerdir ve işlevleri nedir?

Tüyleri dökülen ve dayanıksız olan dostlarımız için birkaç tür vitamin vardır. Vitamin A, vitamin D3, vitamin B1, vitamin B2, vitamin E ve vitamin C genel olarak tercih edilmektedir. Tüy dökme dönemleri ve yumurtlama dönemlerinde kullanılmaktadır. Alırken kesinlikle tercih edeceğiniz vitamin hakkında uyumluluğu en çok olanı tercih etmelisiniz.

B12, B6 vitamin çeşitleri ise muhabbet kuşlarının parlak tüylere sahip olması için kullanılan takviyelerdir. Sıklıkla ihtiyaç duyulduğunda kullanılır ve tavsiye edilir.

A vitamini ise tüy değişim dönemlerini en rahat ve düzenli şekilde atlatması için kullanılır. Ayrıca metabolizma için de kullanılabilir. Bu vitamini tercih ederken lütfen ürün üzerinde ki detayları okuyarak alınız.

Son olarak bahsedeceğimiz konu ise vitamin alırken en çok dikkat etmeniz gereken son kullanma tarihi ve kullanım amacınıza uygunluğunu bilerek almanızdır. Aksi halde çeşitli sağlık sorunları ile karşılaşabilir ve parlak görünümlü tüyler için sevimli dostunuzu kaybedebilirsiniz.

Eğer okumak isterseniz muhabbet kuşu yıkama ile ilgili diğer kaynakları aşağıya bırakıyorum;

Başa dön tuşu