Köpek Irkları

Pomeranian Boo Irk Özellikleri ve Bakımı

Gördüğünüz zaman hemen sevmek isteyeceğiniz, diğer köpeklere göre daha küçük boyda olan Pomeranian Boo günümüzün popüler köpek türlerinden biridir. Bu yazımızda Pomeranian Boo Irk Özellikleri ve Bakımı hakkında size bilgi vererek dost edinmeden önce gerekli donanıma sahip olmanızı istedik.

Pomeranian Boo Irk Özellikleri ve Bakımı
Pomeranian Boo Irk Özellikleri ve Bakımı

Pomeranian Boo Özellikleri

Pomeranian Boo, kuzeyli ırkların bulunduğu, almanca da sivri anlamına gelen, spitz grubuna ait bir ırktır. Pomeranianlar, cüce spitz veya pom olarak da adlandırılır. Kendini sevdirmeyi çok seven pomeranianlar, sahiplerine büyük bir sevgi ve ilgi besler. Pomeranian Boo boyu 16 ile 30 santimetre arasında, kilosu ise 1 kilo ile 3 kilo arasında olabiliyor. Pomeranianlar yaklaşık 12 ila 16 yıl kadar yaşayabilirler.

Pomeranianlar oldukça dikkatli ve zekidir. Zeki olmalarından dolayı çok kolay eğitilirler. Kapalı alanda oyun oynamayı sevmeleri nedeniyle şehirde, apartmanlarda beslenebilirler. Pomeranianlar küçük olmalarına rağmen, dünyalar kadar büyük bir kalbe sahiptirler

Pomeranian Boo Özellikleri Tablosu

Not: Tabloda belirtilen oranlar ortalama olarak verilmiştir. Unutmayın, her köpeğin kendi karakteri, yetiştirilme ve bakım şekline göre davranışları değişecektir.

Apartmanda Yaşamaya UyumYüksek
Sahibi İle İletişimYüksek
Aile İle Yaşamaya UyumÇok Yüksek
Egzersiz İhtiyacıAz – Orta
EğitilebilirlikYüksek
Çocuklarla AnlaşmaAz – Orta
Hayvanlarla AnlaşmaYüksek
Tüy DökmeYüksek
Ev Ortamına UyumYüksek
Yabancılara Davranışİyi
Pomeranian Boo Özellikleri Tablosu

Pomeranian Boo Hakkında Herşey

Bir pomeranian sahiplenmek isteyenler için bilmeniz gereken herşeyi bir listede topladık. İşte pomeranian boo cinsi özellikleri;

  1. Küçük olmalarının yanı sıra çok zeki ve kolay eğitilebilir olması dikkat çeken özelliklerindendir.
  2. Pomeranianlar Boo ırkına sahip köpekler çok tüy dökerler.
  3. Genellikle turuncu veya kırmızı renginde olurlar.
  4. Pomeranianlar evde yaşamaya çok uygundurlar. Fakat yalnız kalmayı sevmezler.
  5. Sıcak suyu fazla sevmezer ama soğuk suyu çok severler.
  6. Gün içerisinde çok fazla egzersiz ihtiyacına sahip değillerdir. Günlük yapılan ufak yürüyüşler ve oyunlar yeterli olacaktır.
  7. Genellikle yabancılardan şüphelenirler ve havlarlar.
  8. Sıcak havalarda, dışarıda sıcak çarpabilir. Dışarıda iken çok dikkatli olunmalı ve ısınma belirtilerinde hemen eve götürülmelidir.
  9. Pomeranianlar çocuklarla anlaşması biraz farklıdır. Yaramaz ve aktif çocuklarla arası çok iyi olmayabilir.
  10. Çok küçük oldukları için baykuş, kartal gibi vahşi hayvanlar tarafından av olarak görülebilir.
  11. Pomeranianlar küçük olduklarının farkında değiller. Bu sebepten dolayı bölgelerine tecavüz ettiğini düşündükleri diğer köpekleri kovalayabilir, onlara havlaya bilirler.
Pomeranian Boo Özellikleri
Pomeranian Boo Özellikleri

Pomeranian Boo Irkının Bakımı

Pomeranian Boo bakımı çok zor değildir ama düzenli yapılması gereken bazı şeyler vardır.

Pomeranianlar çift kat kürke sahiptirler ve sahip oldukları o güzel tüyleri korumak için sıkça fırçalamak gerekir. Tüylerinin parlaklığını korumak için haftada bir kez iğne fırçası veya daha ince bir fırça ile pomeranianları fırçalamak gerekir.

Ayrıca Pomeranianların tırnaklarının kısa tutulması önemlidir.

Pomeranianların dişleri çok hassasdır. Haftalık olarak dişlerini de fırçalamak köpeğiniz için en iyisi olacaktır. Pomeranian boo evde bakımı için kesinlikle veteriner onaylı diş macunu kullanın. Bazı diş macunlarındaki maddeler köpeğinizin zehirlenmesine sebep olabilir.

Pomeranian Boo Beslenme

Pomeranianlar, evde hazırlanan veya veterinerlerin onayladığı hazır üretilmiş yüksek kaliteli köpek maması tüketmelidir. Bazı pomeranianlar kilo almaya meyillidir, bu nedenle köpeğinizin kalori tüketimi ve kilo alımını takip etmelisiniz.

Siyah Pomeranian Boo
Siyah Pomeranian Boo

Eğitimlerde ödül olarak mama kullanılabilir, ancak fazla verilmemesine dikkat edilmelidir.

Veterinerinize sorarak kendi yediğiniz hangi yemekleri verebileceğinizi öğrenebilirsiniz. Ayrıca pomeranianlar için her zaman temiz ve taze su mevcut olmalıdır.

Pomeranian Boo Eğitimi

Pomeranianlar erkenden tasma ile yürümek için ve çağrıldığında gelmesi için eğitilmelidir. Erkenden bu eğitim yapılmaz ise baskın karakterleri nedeniyle davranış problemleri ve aşırı derecede başına buyruk tavırlar görülebilir.

Türkiye'nin En Kaliteli Evcil Hayvan Bloğu Evcilblog.com
Türkiye’nin En Kaliteli Evcil Hayvan Bloğu Evcilblog.com

Pomeranianların koltuklardan ve yataklardan inmelerini ve atlamalarını önlemek önemlidir. Aksi taktirde eklemlerine veya kemiklerine zarar gelebilir. Pomeranianlar boyutlarına oranla iyi bir bekçi köpeğidir. Bölgesine giren yabancılara havlama huyu vardır. Pomeranian boo eğitimi düzgün yapılırsa, zeki olmaları nedeniyle, söylediğiniz çoğu şeyi yapabilir.

Önerdiğim Yazı: Köpeklerde Tuvalet ve Ev İçi Davranış Eğitimi

Önerdiğim Yazı: Köpeklere Otur Komutu Nasıl Öğretilir

Siyah Pomeranian Boo
Siyah Pomeranian Boo

Pomeranian Boo Sağlık

Pomeranianlar genellikle sağlıklıdır, fakat tüm ırk köpeklerde olduğu gibi bu ırkta da bazı genetik hastalıklara yatkınlık vardır.

Tüm köpeklerde olduğu gibi pomeranianlarda da düzenli olarak aşı ve kontrolleri yaptırılmalıdır. 

Eğer bir köpek sahiplenecekseniz kalça displazisi, dirsek displazisi, hipotiroidi, von willebrand hastalığının olup olmadığını kontrol ettirmelisiniz.

Pomeranianlarda en çok görülen hastalık ve sorunlar;

Alerjiler:

Bazı pomeranianlar temas alerjileri veya gıda alerjilerinden muzdarip olabilirler. Pomeranianlarınız pençelerini yalıyorsa veya yüzünü çok ovuyorsa, alerjisi olduğundan şüphelenerek veterinere götürebilirsiniz.

Epilepsi:

Bazı pomeranianlarda epilepsi gelişir ve nöbet geçirmeye başlarlar. Pomeranianınızın nöbet problemi varsa, en iyi tedavi yöntemi için veterinere götürmelisiniz.

Pomeranian Boo Irkı
Pomeranian Boo Irkı

Göz Problemleri:

Pomeranianlar katarakt, kuru göz (kornea ve konjunktiva kuruluğu) ve gözyaşı kanalı problemleri gibi çeşitli göz problemlerine eğilimlidir. Bu sorunlar genç yetişkin köpeklerde ortaya çıkabilir ve tedavi edilmezse körlüğe yol açabilir. Herhangi bir kızarıklık, yara izi veya aşırı yırtılma fark ederseniz, veterinerinize başvurun.

Kalça Displazisi:

Pomeranianlarda nadiren kalça displazisi görülebilir. Kalça eklemindeki bu deforme genetik, çevre ve diyet gibi birçok faktörün katkıda bulunduğu düşünülmektedir. Kalça displazisi olan pomeranianlar ameliyat gerekmeden normal, sağlıklı yaşamlarına devam edebilirler.

Diş Problemleri:

Pomeranianlar diş ve diş eti problemlerine ve erken diş kaybına eğilimlidir. Pomeranianınızın her hafta düzenli diş bakımını yapmanız çok önemlidir.

Patella Luksasyon:

Bu hastalık pomeranianlar için yaygın bir sorundur. Patella dizkapağıdır, luksasyon ise anatomik bir parçanın çıkması anlamına gelir. Patellar luksasyon, diz ekleminin (genellikle bir arka bacağın) kayarak ağrıya neden olmasıdır.

Evimize aldığımız bir her köpek bir dostumuz ve ailemizde biri haline geliyor. Kendi çocuğunuza nasıl kaliteli bakıyorsanız evcil hayvanınıza da aynı şekilde kaliteli bakmalı ve gerekli özeni, ilgiyi göstermelisiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu