Kedi Bakımı ve Beslenmesi

Kedi Multi Vitamin İncelemesi ve Önerisi (Vet’s Plus Kediler İçin Multi Vitamin)

Kedi multi vitaminleri çoğu kedi sahibinin bildiği ve kedisi için severek kullandığı ürünlerden biri. Bugün benimde son zamanlarda severek kullandığım bir multi vitamin olan Vet’s Plus Kedi Multi Vitamini ürününü inceleyeceğim.

Kedi Multi Vitamini

Son günlerde kedim Misha baya bir hasta oldu. Veteriner hekimimiz kedime Herpesvirüs teşhisi koydu. Bu dönemde kedim dilinde çıkan yaralar yüzünden ve geçirdiği enfeksiyondan dolayı günlerce yemek yemedi ve halsiz düştü.

Tam bu zamanda kedimin bağışıklığı güçlü tutmak ve birşeyler yemesini sağlamak için kullandığım ürünlerden biri Multi Vitamin diğeri Vet’s Plus’ın somon yağıydı. Somon yağı kullanımını başka bir video ve yazıda anlatacağım. Anlattığım zaman burayı güncelleyip linkini eklerim. Fakat Şimdi konumuza dönelim ve bu kedi multi vitamini neymiş bir bakalım.

Kedi Multi Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar?

Kedi multi vitaminleri kedimizin bağışıklık sistemini desteklemek, tüy ve deri sağlığını korumak amacıyla kullanılan destekleyici besinlerdir.

Destekleyici besin kısmını özellikle koyu yaptım. Destekleyici besin demek yani bu ürün kedinizin ana yemek kaynağı değil. Normal mamasının dışında günde bir veya iki günde bir çok az şekilde verebileceğiniz ve içerdiği vitamin, mineral, taurin gibi maddeler ile kedimizin sağlığını destekleyen bir ürün.

Piyasada birçok markanın birçok multi vitamin çeşidi var. Onları incelemek isterseniz linkini buraya bırakıyorum. Fakat ben bugün özellikle şuan kullandığım Vet’s Plus ürününü inceleyeceğim.

NOT: Aşağıya eklediğim videomun 10. dakikasında bu multi vitaminin kedim üzerindeki etkisini anlattım.

Vet’s Plus Kedi Multi Vitamini Detaylı İnceleme

Ben bir ürün kullanırken her zaman içeriğe bakarım. Bunu gerek youtube kanalımda gerek bu blogda onlarca kez söyledim. İçerik içerik içerik en önemli olan şey bu. Paketinin şekliymiş, kedi bayıla bayıla yiyormuş bunlar tamamen önemsiz detaylar. Bu sebeple ilk olarak ürünün içeriğini sizler için verip daha sonra içerikle ilgili yorumumu yapacağım.

İçerik:

  • Malt Ekstratı %55
  • Bitkisel Yağlar %19
  • Yulaf Unu %15
  • Deiyonize Su %9
  • MOS %1
  • Karamel %0.60
  • Sodyum Benzoat %0.20
  • Potasyum Sorbat %0.20
Kedi Multivitamini Ne İşe Yarar

Analiz Raporu

  • Vitamin A200000 I.u
  • Vitamin D3 10000 I.u
  • Vitamin E 1900Mg
  • Vitamin B1 370Mg
  • Vitamin B2 110Mg
  • Vitamin B3 1000 Mg
  • Vitamin B5 330Mg
  • Vitamin B6 110Mg
  • Vitamin B7 7200 Mcg
  • Vitamin B8 7200 Mcg
  • Vitamin B9 24Mg
  • Vitamin B12 800Mcg
  • Vitamin C 330Mg
  • Taurin 4400Mg
  • Magnezyum %0,0066
  • Potasyum %0,0880
  • Kalsiyum %0,0200
  • Fosfor %0,0073
  • E2 Potasyum İyodid 92 Mg
  • E5 Mangansülfat Tetrahidrat 179Mg
  • E1 Glisin-Demir Şelatı, hidrat 92 Mg

Yukarıda gördüğünüz gibi birçok vitamin, mineral ve farklı madde görülüyor. Bir çoğunu okumadığınızdan eminim. 🙂 Bu sebeple kendi yorumumu yapacağım. Hatta önce kötü olan yorumlarından başlayıp daha sonra iyi olan yorumları yapmak istiyorum.

Ürünü incelemek veya satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Vet’s Plus Kedi Multi Vitamini Kötü Yanları

İçeriğe baktığımda Sodyum Benzoat ve Potasyum Sorbat. Şimdi bu iki üründe yapay (yani kimyasal) gıda katkı maddeleri. Örneğin potasyum sorbat ürünü bakteri, mantar, küf gibi oluşumlardan koruyor ve saklama süresini uzatıyor.

Şuan bizim ve kedilerimizin yediği birçok üründe bu var. Belki kullanılmasında da bir problem yok fakat benim gönlüm hep istiyorki tüm içerik doğal olsun. Belki de ürünü küften mantardan koruyan başka bir madde yoktur bilemiyorum. Bu benim için olumsuzdu fakat piyasadaki diğer markaların ürünlerine de bakıyorum hepsinde var.

Şimdi bu vitaminin öyle bir yanı var ki aslında iyi bir yan ama yine de burada bahsetmek istiyorum. Ürün içerinde şeker veya hayvanı cezbedecek başka bir madde olmadığı için kedilerin hepsi semeye biliyor. Kediye yedirmekte zorlanmak aslında kötü gözükse bile ürünün şeker içermemesi benden çok büyük artı puan alıyor.

Vet’s Plus Kedi Multi Vitamini İyi Yanları

Bana göre Vet’s Plus Kedi Multi Vitamininin en güzel yanı içinde Taurin olması. Taurin kediler için çok önemli ki zaten ne işe yaradığını yazının devamında anlatacağım.

Diğer iyi yönlerinden biri içinde şeker ve karbonhidrat olmaması. Sadece yulaf kaynaklı çok az kompleks karbonhidrat var oda lif açısından zengin olduğundan büyük fayda getiriyor. Ben birçok kedi maltında ve multi vitamininde şeker içeriğine rastladım. Kediler etobur canlılardır ve şekere ihtiyaç duymazlar. Birçok kedi aşırı şekerli ve karbonhidratlı beslendiği için şeker hastalığına yakalanıyor. Vet’s Plusa üründe şeker kullanmadığı için teşekkür ederim. 🙂

İçeriğe baktığımda MOS ibaresini görüyorum. MOS canlıların dengeli beslenmelerini sağlamak ve gelişimlerini desteklemek için hazırlanmış canlı maya ve hücre duvarı (MOS) içeren vitamin mineral karışımıdır. Buda birçok canlı için hazırlanan vitamin ürünlerinde gördüğümüz veya görmek istediğimiz bir şey.

Atrıca yine vitaminlere baktığımızda yeterli ve dengeli duruyor. Bu vitaminlerin kedilerde ne işe yaradığına şimdi tek tek bakacağız.

Vets Plus Kedi Multi Vitamin İncelemesi

Kedilerde Hangi Vitamin Ne İşe Yarar?

Bu başlık altında kedilerde hangi vitamin ne işe yarar onu inceleyeceğiz. Aslında insanlardan çok bir farkı yok neredeyse aynı ama ben yinede anlatmak istiyorum. Ancak vitaminlerden önce Taurin ile başlayacağım.

Kedilerde Taurin Ne İşe Yarar?

Taurin vücudun bir çok fonksiyonunu yerine getirmesini sağlayan bir amino asittir ve kediler için çok önemlidir. Kediler taurini kendi vücutlarında üretemezler ve dışarıdan almaları zorunludur. Aksi halde başta göz, kalp ve üreme sorunları olmak üzere birçok başka sorunla karşılaşabilirler.

Kedilerde A Vitamini Ne İşe Yarar?

A vitamini deyince benim aklıma ilk olarak Havuç gelir. En yüksek A vitamini kaynaklarında biri. Peki havuç deyince akla ne gelir? Tabi ki göz.

A vitamini kedilerde göz sağlığı için önemlidir. Ayrıca tüy ve deri sağlıda A vitamini ile doğrudan ilişkilidir.

Kedilerde C Vitamini Ne işe Yarar?

İnsanlarla aynı şekilde bağışıklık güçlenmesinin yanı sıra derinin yenilenmesini de sağlar.

Kedilerde D3 Vitamini Ne işe Yarar?

D3 vitamini bildiğiniz üzere insanlarda da çok gerekli olan ve özellikle pandemi döneminde hekimler tarafından alınması önerilen şeylerin başında gelen bir vitamin.

Kediler de önemli olan bu vitamin özellikle anne kedilerde veya annesinden erken ayrılmış yavru kedilerde gelişimi destekleyici özellik sağlıyor.

Kedilerde E Vitamini Ne İşe Yarar?

E vitamini kediler için güçlü antioksidanlardan biridir. Kedilerde bağışıklık sistemini destekler ve hastalıklara karşı korur. Özellikle yaşlı kedilere sık sık verilmesi gerekir. Ayrıca hücre yenilenmesine de destekte bulunur.

Kedilerde B Vitamini

Bu başlığı diğerlerinden ayrı tutmak ve kendi içinde incelemek istedim. Bunun sebebi B vitaminleri kediler için ayrı bir öneme sahip. Birçok fonksiyona etki ediyorlar. Hatta bu sebeple kedilerde tüy dökülmesi söz konusu olduğunda B vitamini eksikliğinden şüphelenilebilir.

Kedilerde B1 Vitamini Ne İşe Yarar?

Kedilerde B1 vitamini sinir, kalp, kas olmak üzere bir çok hayatı fonksiyonun düzenlenmesine yardımcı olur.

Kedilerde B2 Vitamini Ne İşe Yarar?

Kedilerde tüy dökülmesin de etkili olan vitaminlerden biridir. Eğer B2 vitamini desteği sağlarsanız kedilerde tüy dökülmesi yavaşlayacaktır.

Önerdiğim Yazı: En Az Tüy Döken Kedi Irkları

Kedilerde B3 Vitamini Ne İşe Yarar?

Hücre onarımına yardımcı olan bir vitamindir. Ayrıca kedimizin aldığı besinlerin enerjiye dönüştürülmesinde yardımcıdır.

Kedilerde B5 Vitamini Ne İşe Yarar?

Kedimizin derisinin yenilenmesini ve korunmasını sağlar. Ayrıca B5 vitamini sinir sisteminin gelişmesinde büyük rol oynar.

Kedilerde B6 Vitamini Ne İşe Yarar?

Kediler üzerinde yorgunluğu azalttığı ve bağışıklık sistemini dengelediği bilinen bir vitamindir.

Kedilerde B7 Vitamini Ne İşe Yarar?

Tırnak ve tüy sağlığı için önemli bir diğer vitamin B7 vitaminidir. Dengeli alındığında tüy dökümünü yavaşlatır.

Kedilerde B8 Vitamini Ne İşe Yarar?

Sindirim sistemini destekler. Buda aynı zamanda deri ve tüy sağlığını beraberinde getirir.

Kedilerde B9 Vitamini Ne İşe Yarar?

Yaşlı kedilerde hücre sağlığını destekleyici etki sağlar.

Kedilerde B12 Vitamini Ne İşe Yarar?

Kedilerde sinir hücrelerinin korunmasına katkı sağlar. Ayrıca kedimizin hafızasını güçledirir.

Kedi Multi Vitamin İncelemesi Sonuç

Ben bu ürünü kullanıyorum içeriğinden gayet memnunum. Şuana kadar canımı sıkan hiçbir durum olmadı ki olsa mutlaka yazarım veya videolarımda söylerim. Benim şahsi kararım kedilerin sağlığı için alınması ve kullanılması gereken ürünlerden bir tanesi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu