Kedi Bakımı ve Beslenmesi

En İyi 5 Kedi Şampuanı

Kedi şampuanı birçok yönden ihtiyaç duyulan ve evcil hayvanınızın hijyenik açıdan yaşantısını sürdürebilmesi adına önemlidir. Yıkanma sürecinde kullanabileceğiniz ve genel olarak yaşlarına istinaden seçim yapmak gereklidir. Aynı zamanda kedinize uyumluluğu göz önünde bulundurulmalıdır.

En iyi 5 kedi şampuanı

Birçok ebeveyn ilk hatalardan birisi araştırmamak ve hali hazırda bulunan şampuanları tercih edebilir. Bahsi geçen kendi şampuanları olmaktadır. Bu durum kediniz için oldukça tehlikeli ve ona karşı zararlı kimyasalları barındırdığından ötürü sağlık sorunları yaşatabilir.

Kedinizin yaşantısı boyunca en sağlıklı şekilde hayatını sürdürmesi ve uzun süreler boyunca yanınızda kalması önemli olabilir. Bunun için birçok bakım ihtiyacını eksiksiz karşılamaya hazırsınızdır. Ancak bakım sürecinde yanlışlıkla ve bilgi dahilinde olmadan kullanacağınız şampuan seçiminde birçok zararlar ile karşılaşabilirsiniz.

Bilinçsiz davranılması sadece öngörülebilir hastalıkların oluşmasını sağlamayacaktır. Deri, tüy, iç hastalıklar ve deri altı oluşacak parazitlerin dahi öncülüğünü yapabilecek sonuçlardır. Bu konuda en detaylı bilgiyi veteriner hekiminiz tarafından almanız mümkündür. Ancak bu yazımızda sizlere en iyi beş kedi şampuanı ve çeşitli önlemlerden bahsedeceğiz.

Önerdiğim Yazı: En İyi 8 Kedi Tarağı

Kedilerde Banyo Süreci Nasıl Olmalı ve Hangi Aralıklarda Yıkanmalıdır

Kedi yıkama süreci birçok anlamda kolay gelebilir. Tabi bunun tam tersi durum mümkündür. Ancak kesinlikle karakter özellikleri ve suya karşı tavırları bu sürecin gidişatını belirleyecektir. Kedinizin karakteristik yapısını iyice bilmeniz ve suya alıştırmış olmanız gerekecektir.

Banyo zamanı geldiğinde pek çok evcil kedi bu durumdan kurtulmak ve kaçmak isteyecektir. Ancak onun dikkatini çekecek oyuncak ve sevdiği mama burada en büyük kozlarınızdan birisi olabilir. Bu davranışınız onun dikkatini çekecek ve agresif yapıdan çıkmasını sağlayacaktır.

En iyi 5 kedi şampuanı

Kesinlikle kedinize karşı kibar ve net olmayı unutmayın. Kızmanız işe yaramayacağı gibi süreci daha zorlu hale getirecektir. Aynı zamanda kediniz size karşı kin besleyebilir ve aranızda ki bağ kopmaya başlayacaktır. Güvenini tekrar kazanmak zor olabilir.

Kediler sıklıkla yıkanması gereken canlılar değildir. Vücut yapılarından ve iç hassasiyetlerinden ötürü sık yıkanma durumunda sağlık sorunları oluşabilir. Tabi bunu hiç yapmayacağınız anlamına gelmiyor. Kedinizde çeşitli kokuların ve kirli tüylerin belirmesi durumunda yıkanması gerekir.

Kedi Şampuanı Özellikleri ve Yararları

Kedi şampuanı özellikleri pek çok yönden işinize yarayacak ve evcil hayvanınızın sağlığını belli rutinlerde tutmayı sağlayacaktır. Böylece ilk yararlı yönlerinden birisini görmüş oluruz. Ancak bu şampuanların da belli dozajlarda kullanılması gerekir. Üstüne çıkılması uzun süreçte zararlı olabilecek yönlere sahiptir.

kedi şampuanı alırken dikkat edilmesi gerekenler

Ebeveynlerin genel olarak yaptıkları en büyük hatalardan birisi şampuan seçmemektir. Kişisel şampuanını ya da bebek şampuanlarını kullanmaya eğilim göstermesi görülmektedir. Ancak kullanması düşünülen bu bakım ürünlerinin kesinlikle kedinize zararı olacaktır. Çünkü içerisinde belli başlıklı kimyasalları barındırmaktadır. Bu kimyasallar kedinize zarar verir ve çeşitli sorunlar oluşturur.

Kediler için üretilen şampuanlarda pH değerleri önemlidir. Seçiminizi yaparken ambalajında bu değerleri kontrol etmeli ve veteriner hekim tarafından belirlenen değerlere uymanızda fayda vardır. Böylece daha parlak tüylere, dokusunu koruyan deri yapısına ve en önemlisi kedinizin sağlığına ufak dokunuş yapmış olursunuz.

En İyi 5 Kedi Şampuanı

Kediniz için en ideal şampuan türünü ve içerisinde barındırdığı kısmi özellikleri hakkında bilgi edinmeniz için yardımcı olacağız. Bütçenize ve kedinize uyumluluğu durumunda tercih seçeneklerinizi geliştirebilir. Yukarıda bahsettiğimiz bütün süreçlere uygunluk göstermeniz durumunda işiniz oldukça kolaylaşacaktır.

Trixie Kedi Şampuanı

Kedi şampuanı seçerken en dikkat edilen özelliklerden birisi olan kimyasal barındırmamasıdır. Kimyasal ürünler ilk etapta hoşunuza gidebilir ve daha parlak tüylere sahip olduğunu sanmanıza sebebiyet verebilir. Trixie bu şampuanında tamamen bitkisel ürünlerden destek alarak yapısını oluşturmuştur.

İçeriğinde papatya özü barındırmasından ötürü parlak tüylere ve mis gibi kokulara kedinizi kavuşturabilirsiniz. Renklendirici barındırmamasından ötürü kedinizin tüylerinde ve derisinde herhangi farklı renklere yönelme görmezsiniz.

trixe kedi şampuanı

Kedinizi yıkanma sürecinde bu şampuanı bir defa kullanarak işlemlerinizi halledebilirsiniz. Ancak ihtiyaç halinde ikinci kez uygulanmasında sakınca olmayacaktır. Yıkanması durumunda iyice kedinizin tamamen kurulandığın emin olmanız gerekir.

https://www.hepsiburada.com/trixie-uzun-tuylu-kedi-sampuani-250-ml-pm-ptdbm29191

Beaphar Macadamia Kedi Şampuanı

Fiyat ve işlevsellik yönünden birçok artıya sahip olan diğer şampuan markasıdır. İçerisinde barındırdığı özel birleşimler sayesinde kedinize daha etkili temizlik yapmanız mümkündür. Genel olarak tüy köklerinde ve deride yağlanma problemi olan kediler için en ideal seçenek olabilir.

beaphar kedi şampuanı

Deri sağlığını koruyan ve tarak yardımı tüylerine yapacağınız bakımda işlerinizi kolaylaştıracaktır. Aynı zamanda canlı ve parlak tüy yapısının sürdürülebilir olduğunu fark edeceksiniz. Tabi tam tersi tüyleri kötü durumda olan kediler içinde parlaklığa kavuşmasını sağlayacaktır.

Ürünün içerisinde bulunan pH değeri nötr olduğundan ötürü zarar veren yönleri bulunmamaktadır. Aynı zamanda kedinin derisinde oluşacak tahrişleri engellemeyi başarır. Yağlı tüy onarıcı özelliğinin bulunması ise bir diğer işlevsel yönlerinden birisidir.

https://www.hepsiburada.com/beaphar-macadamia-yag-li-tuy-onarici-kedi-sampuani-250-ml-pm-HB000001ENR2

Bioline Kedi Şampuanı

Yavru ve yetişkin kediler için genel olarak tercih edebileceğiniz şampuan ürünüdür. İçerisinde bulundurduğu papatya aroması kedinizin temizlenmesi ve ferahlamasını sağlamaktadır. Deri üzerinde oluşacak gözenekleri etkili şekilde temizlemeyi başarır.

Bioline kedi şampuanı

Şampuanın etkisini daha iyi şekilde gösterebilmesi açısından kesinlikle kedinizin tüylerini ılık su ile ıslatmalısınız. Ardından bir defa şampuan ile yıkamanız yeterli olacaktır. Tabi yeterli temizliği sağlamadığını düşünüyorsanız iki defa olacak şekilde kullanabilirsiniz. Daha fazlası zararlı olmaya başlayabilir.

https://www.trendyol.com/bioline/kedi-sampuani-250-ml-p-1199952

Biopetactive Aloe Vera Özlü Kedi Şampuanı

Genel olarak yetişkin kedilerde kullanılması görülse de yavrulara da tercih edilebilir. İçeriğinde bulundurduğu en büyük özelliklerinden birisi ise aloe vera özüdür. Sadece yıkanma sürecini atlatıp işleminize son vermenizi sağlamaz. Ekstra maliyet uygulamanızın önüne geçer ve bulundurduğu öz sayesinde kedinizin tüylerini korur.

bio petactive aleo vera kedi şampuanı

Nemlendirici ve çeşitli deri zararlarının oluşumundan arındırıcı nitelikleri taşımaktadır. Cilt üzerinde oluşabilecek çeşitli parazitlenme sorunlarının önüne geçer ve deri dokusunu güçlendirmeyi başarır. Ayrıca kuru derilerde oluşabilecek dökülme ve kızarıklık durumlarını da önlemektedir.

https://www.hepsiburada.com/biopetactive-aloe-vera-shampoo-aloe-vera-ozlu-kedi-sampuani-250-ml-pm-ptmarpa347

Apex Naturals Shanefur Lavantalı Kedi Şampuanı

İçerisinde ufak çaplı kimyasal ürünlerin kullanılmış olması çekinmenizi sağlamasın. Kediniz için birçok bitkisel şampuan dahi anlık fazla kullanılması durumunda zarar verebilir. Bu üründe tek yıkanma sürecinde ikiden fazla kullanıldığında zarar verebilir. Ancak önerilen düzeyde kullanıldığında işlevsel ve zararsızdır.

apex kedi şampuanı

İçerisinde bulunan mor renk lavanta özünden gelmektedir. Lavanta kokulu şampuan kedinizin parlak tüylere, güçlü deri yapısına ve hoş kokular saçmasına yol açacaktır. Kalıcı etkisi ise uzun süre boyunca evinizin havasını güzel yönde değiştirecektir.

https://www.ciceksepeti.com/apex-lavantali-kedi-sampuani-400-ml-10434257-1?v=1508585353&ref=Cimri&utm_source=Cimri&utm_medium=Cimri&utm_campaign=Cimri-fiyat-karsilastirma

Yıkanma Sürecinin Ardından Neler Yapılmalıdır?

Kedinizi güzelce yıkadınız ve oluşan pis kokulardan arındırdıysanız işiniz henüz bitmiş sayılmayacaktır. Kediler hassas vücut yapısına sahip canlılar olmasından ötürü hızlıca sağlıkları bozulabilir. Tabi bu durum şuan bahsi geçen konu olan yıkanma ile ilgili alınacak önlemdir.

Kedinizi yıkamanızın ardından kesinlikle detaylı şekilde kurutmalısınız. Kuruduğundan emin olmadıysanız ve tüylerinde nemli bölgeler kaldıysa kesinlikle kendiliğinden kurur orası demeyin. Bu süreci havlu yardımı ile kolaylıkla atlatabilirsiniz.

Ardından kedinizi sıcak odaya ya da petek yanına götürebilirsiniz. Yıkamanızın ardından bitkin düşebilir ve uyumak isteyebilir. Yatağını bu seferlik petek yanına konumlandırın ve ısınacağı şekilde uyumasını sağlayın. Böylesi sağlığını korumanız açısından daha garantili yöntemlerden birisi olacaktır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu