Köpek Irkları

Evde Beslemek İçin En Uygun Köpek Irkları

Evde beslenmesi uygun olan köpek ırkları, ev içerisindeki düzene uyum sağlamaları açısından önerilmektedir. Evde beslemek için en uygun köpek ırkları şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Minyatür Schnauzer
  • Dalmaçyalı köpek
  • Fransız Bulldog
  • Yorkshire Terrier
  • Shar Peis
  • Chow Chow
  • Pembroke Welsh Corgis
  • Cavalier King Charles
  • Havanese
  • İngiliz Bulldog
  • Toy Poodle
  • Pekinez
  • Shih Tzu
  • Chihuahua
  • Pug
  • Dachshund
  • Pomeranian
  • Boston Terrier
  • Maltese
  • Fox Terrier
Evde beslenebilecek köpek ırkları

Bu ırkların genel özellikle evcilleştirilebilmek olmasının yanı sıra doğaları da ev içerisinde yaşamak için uygun olması nedeniyle tercih edilmektedir. Bakımları ve özellikleri birbirinden farklı olmasına rağmen ev içerisindeki yaşama uyumları ayı olarak bilinmektedir.

Evde Beslenebilecek Köpek Irkları

Aslında birçok köpek ırkı evde beslenebilir. Fakat bazı ırkları karakterleri ve fiziksel yapıları ile evde beslemeye daha uygundur. Hatta bu ırklardan bazıları dışarıda yaşarken zorlanmaktadır.

Şimdi yukarıda listesini verdiğimiz ırkların özelliklerini tek tek listelemeye başlayalım..

Minyatür Schnauzer Irkı Köpeklerin Özellikleri

Minyatür Schnauzer ırkı, köpek cinsleri içerisinde yabancılara karşı utangaç bir köpek olarak bilinmektedir. İlk girdikleri ortamlarda ilişki kurana kadar hareketsiz ve sessiz kalmayı tercih ederler.

Minyatür Schnauzer

Bu ırkın en temel özelliği özellikle çocuklar ile iyi anlaşması olarak bilinmektedir. Ev içerisindeki tüm üyelerle güzel bir ilişki kurabilirler. Aynı zamanda apartman dairesi gibi yerlerde de yaşamaya uygun bir ırk oldukları bilinmektedir.

Minyatür Schnauzer ırkı köpeklerin maksimum yaşam ömrü 15 olarak bilinmektedir. Fakat 12-13 yaşına kadar da yaşayanları bulunmaktadır. İnatçı ve agresif bir yapısı olmamasına rağmen ilerleyen yaşlarında bu özellikleri göstermesi beklenmektedir.

Dalmaçyalı Köpek Irkları

Dalmaçyalı köpekler, pek çok çizgi filme de konu olmuş, orijinal ve sevimli görüntüsü ile tercih edilen türlerden birisidir. Sevimli olmasının yanı sıra çok sosyal oldukları için girdikleri her ortamda ilgiyle karşılanmaktadırlar.

Dalmaçyalı

Dost canlısı özellikleri ile birlikte aynı zamanda çevik ve hızlı bir köpek türü olma özelliğini de taşımaktadırlar. Çevik olmaları onlara dayanıklı olma özelliğini de getirmiştir. Ev içerisinde yaşamaya uygun olmasına rağmen bu enerjisini atması için sık sık hareket edeceği ortamlara götürülmesi gerekmektedir.

Fransız Bulldog Irkı Köpekler

Fransız Bulldog ırkı köpekler, küçük olmasına rağmen sert bir yüz yapısına sahiptirler. Fakat buna rağmen oldukça oyuncu ve çocuklar ile iyi anlaşan köpekler arasında yer aldıkları bilinmektedir.

Fransız Bulldog

Fransız Bulldog köpeklerinin önemli bir özelliği de çok hareketli bir yapılarının olmasıdır. Bu nedenle ev içerisinde de sürekli oyun oynamak ve hareket halinde olmak isteyebilirler. Özellikle bu durum çocuklar için keyifli olsa da kimi zaman yorucu bir hal alabilmektedir.

Köpeğin enerjisini boşaltması ve ev içerisinde daha uyumlu kalabilmesi için gün içerisinde mutlaka yürüyüşe çıkarılması ya da hareketini sürdürebileceği bir bahçe ortamında bulundurulması önerilmektedir.

Yorkshire Terrier Irkı Köpeklerinin Özellikler

Yorkshire Terrier ırkının özellikleri, dış görünüş bakımından diğerlerinden oldukça farklı olsa da yaşama koşulları ve karakter özellikleri bakımından şu şekildedir:

  • Küçük olmasına rağmen cesaretinden ötürü büyük köpeklere karşı da kendini koruma iç güdüsüne sahiptir.
  • Enerjik ve cesaretli olduğu kadar hassas ve duygusal bir yapıya sahiptir. Bu nedenle sahipleri ile çok güzel bir bağ kurarlar.
  • Sosyalleşmeyi seven bir ırk olduğu için yalnız kalmak onlar için tercih edilen bir şey değildir. Kalabalık ortamları severler.
  • Maksimum yaşam ömürleri ise 15 yıl civarlarındadır.
Yorkshire Terrier

Evde beslemek için uygun köpek ırkları arasında yer alan Yorkshire Terrier ırkı evde yalnız kaldığı durumlarda hassasiyeti nedeniyle daha erken yaşta ölebilir. Bu nedenle sosyal ortamlardan uzak tutulmaması önerilmektedir.

Shar Peis Irkı Köpekler

Shar Peis ırkı, evde yaşamak için gerekli eğitimleri alması gereken bir ırktır. 4 ay dolaylarında yeterli itaat eğitimini alırsa ev içerisindeki yaşama kolay bir şekilde uyum sağladığı bilinmektedir.

Shar peis

Kendini savunmak için yabancı köpeklerle karşılaştığında sık sık havlayacak fakat herhangi bir saldırıda bulunmayacaktır. Sosyalleşme becerisi kendiliğinden gerçekleşmeyen bu köpek ırkının diğer cinslerle anlaşması için öncelikle bu sürecin de eğitiminden geçmeleri gerekmektedir.

Chow Chow Irkı Köpekler

Chow Chow ırkı, kabarık tüyleri nedeniyle oldukça sevimli bir görüntüye sahiptirler. Fakat bu sevimli yüzlerinin yanında özgür ruhları olduğu için herhangi bir yerde bağlı olmaktan hoşlanmazlar. Bu nedenle Chow Chow ırkı köpeği olanların sık sık yürüyüşe çıkmaları ve özgür ruhunun rahatlamasına izin vermeleri gerekmektedir.

chow chow köpek ırkı

Tüylerinin kabarık olması aynı zamanda bu ırkın sıcakları da sevmediğini göstermektedir. Bu nedenle daha gölgelik ve serin olan bölgelerde durmayı tercih edebilirler. Çok sıcak olan ortamlarda ise rahatsızlıkları davranışlarından anlaşılabilmektedir.

Pembroke Welsh Irkı

Pembroke Welsh evde beslenebilen büyük köpekler arasında yer almaktadır. Bu nedenle beslenmeleri konusunda dikkat edilmesi ve çok fazla kilo almamaları için dengeli beslenmelerine özen gösterilmesi gerekmektedir.

Pembroke köpek ırkı

Kendi yaşadığı ortamla ve insanlarla kolay bir şekilde bağ kuran bu ırk aynı zamanda çok enerjik olduğu için sürekli oyun oynamayı talep edebilmektedir. Özgüvenli yapısı sayesinde eve misafir gelenlerle de kısa sürede kaynaşarak oyun oynamaya ikna edebilecektir.

Cavalier King Charles Irkı Köpeklerin Özellikleri

Cavalier King Charles ırkı köpekler, orta boylu ve evde yaşamaya uygun olan köpekler arasında yer almaktadır. Irkın en çok bilinen özellikleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Sosyal becerileri oldukça iyidir hem çocuklarla hem de yetişkinlerle çok iyi anlaşabilirler.
  • Aile içerisindeki üyeleri mutlu etmek için sevimli hareketler yapmayı seven bir köpek türüdür.
  • Aile üyelerine sıcak kanlı olduğu kadar yeni tanıdığı kişilere karşı da soğuktur. Fakat kolay bir biçimde ilişki kurabildikleri için sosyal bir problem yaşamazlar.
king cavalier charles köpek ırkı

Hareketli ve enerji köpekler arasında yer aldığı için düzenli olarak egzersizlerini yapması ve enerjisini dışarı atması gerekmektedir. Bu sayede yaşam ömrü olan 12 yılı sağlıklı bir biçimde tamamlayabilecektir.

Havanese Irkı Köpekler

Havanese ırkı, oldukça sevimli ve akıllı bir köpek olarak evde beslenmeye uygundur. Boy olarak küçük oldukları için kendilerini çoğu zaman savunmasız hissedebilirler. Bu nedenle ailelerinin onlar ile yumuşak bir iletişim diliyle temas kurmasını isterler.

havanese köpek ırkı

Küçük olmasına rağmen oldukça heyecanlı ve enerjik bir yapısı olduğu için çocuklarla iletişimleri kuvvetlidir. Hem çocuklar tarafından çok sevilirken hem de çocuklar ile oynamayı kendileri tercih ederler.

Bu köpek ırkında dikkat edilmesi gereken en önemli konu tüy dökülmeleridir. Yılın belirli zamanlarında tüy dökecekleri için bu sürelerde hijyen koşullarına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Maksimum yaşam ömürleri 15 olarak bilinmektedir. Bu nedenle küçük çocuğu olanların çocukları ile birlikte uzun süre arkadaşlık edecek bir köpek tercih etmeleri, bu ırka dair öneriler arasında yer almaktadır.

Toy Poodle Irkı

Toy Poodle ırkı köpekler, sevimli tüyleri ile gören herkesin ilgisini çeken köpekler arasında yer almaktadır. Sevimli kürklerinin yanı sıra çok zeki köpekler oldukları için eğitim almaya da uygundurlar.

toy poodle

BU köpeklerin enerjileri çok yüksek olması nedeniyle sürekli olarak oyun talep edebilirler. Özellikle enerjilerine yetişebilmeleri için çocukları oyun arkadaşı olarak tercih ettikleri bilinmektedir.

Önerdiğim Yazı: Toy Poodle Özellikleri ve Bakımı

Sevgi dolu bir köpek olduğu için ailesi ile güçlü bir bağ kurmaları kolay olmaktadır. Bu bağ sayesinde aile içerisindeki üyelerle uyumlu ve pozitif bir iklim oluşturacakları için evin neşesi olarak görüleceklerdir.

Evde beslemek için en uygun köpek ırkları arasında yer alan bu ırkın, hareket ihtiyaçları karşılandığında ve beslenmelerine dikkat edildiğinde maksimum yaşam ömrü olan on sekiz yılı tamamlamaları beklenmektedir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu