Köpek Irkları

Toy Poodle Irk Özellikleri ve Bakımı

Toy Poodle ırkı köpekler son zamanlarda ülkemizde oldukça popüler hale gelmiş ve birçok aile tarafından sahiplenilmek istenmektedir. Bu yazımızda Toy Poodle ırk özellikleri ve bakımı hakkında sizi bilgilendirerek bir dost edinmeden önce gerekli donanıma sahip olmanızı istedik.

Toy Poodle Özellikleri ve Bakımı
Toy Poodle Özellikleri ve Bakımı

Toy Poodle Özellikleri

Toy poodle ırkı köpeklerin en dikkat çeken özelliği sosyal, komutları çabuk öğrenen ve eğitilebilirliği yüksek bir köpek olmasıdır. Bunun anında neredeyse hiç tüy dökmemesi bu ırkı popüler yapan özelliklerden bir tanesidir.

Poodle ırkı Fransa kökenli bir ırktır ve aslında kendi içinde 3 farklı türü bulundur. Bunlar standart poodle, minyatür poodle ve toy poodle dur. Küçük boyu, kıvır kıvır tüyleriyle bir oyuncağı andırdığı için toy poodle denilmektedir.

Toy Poodle Özellikleri Tablosu

Not: Tabloda belirtilen oranlar ortalama olarak verilmiştir. Unutmayın, her köpeğin kendi karakteri, yetiştirilme ve bakım şekline göre davranışları değişecektir.

Enerji DüzeyiOrta
Egzersiz İhtiyacıOrta-Yüksek
EğitilebilirlikÇok Yüksek
Çocuklarla AnlaşmaYüksek
Hayvanlarla AnlaşmaYüksek
Tüy DökmeÇok Az
BekçilikAz
Ev Ortamına UyumYüksek
Yabancılara Davranışİyi
Toy Poodle Irk Özellikleri Tablosu
Toy Poodle Özellikleri
Toy Poodle Özellikleri

Toy Poodle Hakkında Herşey

  1. Toy poodle ırkı köpeklerin en dikkat çekici özelliği zekası ve kolay eğitilir olmasıdır. Öğretmek istediğiniz komutları çok hızlı bir şekilde öğrenebilirler.
  2. Toy poodle ırkı köpekler neredeyse hiç tüy dökmez.
  3. Küçük boylarına oranla uzun bacakları vardır.
  4. Başta turuncu ve kahverengi tonları olmak üzere birçok farklı renkte olabilirler.
  5. Toy poodle ırkı köpekler evde yaşamak için çok uygundur. Sahibiyle yaşadığı ortama kolayca alışabilir.
  6. Her ırk köpek gibi sürekli aynı cins arasında çiftleştirildiğinden dolayı bir takım genetik hastalıklara yatkınlığı vardır.
  7. Tüm köpekler gibi Toy Poodle da egzersize ihtiyaç duyar. Fakat bu ihtiyaca orta seviyede diyebiliriz. Günlük olarak çıkılan yürüyüşler ve oynanan oyunlar egzersiz ihtiyacını karşılayacaktır.
  8. Ortalama 12-15 yıl ömürleri vardır.
  9. Alfa ruhlu bir ırktır ve küçük yaşta eğitilmezse baskın olmaya çalışacağı için davranış problemleri görülebilir.
  10. Evde çok fazla yalnız bırakılmamalıdır. Aksi takdirde strese girebilirler.
Türkiye'nin En Kaliteli Evcil Hayvan Bloğu Evcilblog.com
Türkiye’nin En Kaliteli Evcil Hayvan Bloğu Evcilblog.com

Toy Poodle Irkı Renkleri

Çok çeşitli renklerde karşımıza çıkan Toy Poodle ırkı genelde turuncu, kahverengi, siyah ve bu renklerin karşımı şeklinde görülebiliyor.

Görülen Renkler

  • Siyah
  • Kahverengi
  • Turuncu ve tonları
  • Gümüş
  • Bej
  • Krem
  • Beyaz
  • Siyah Beyaz
  • Gri

Toy Poodle Tüy Bakımı

Toy Poodle en az tüy döken cins olduğu için tüy bakımı kolay olarak düşünülür. Fakat kıvırcık yapıda olan tüyleri birbirine dolanmaya ve yapısal olarak bozulmaya çok yatkındır.

Toy Poodle Tüy Döker mi
Toy Poodle Tüy Döker mi

Toy Poodle tüylerinin sık sık taranması gerekmektedir. Bu sayede tüylerinin karışmasını engelleyebilirsiniz. Ayrıca Toy Poodle lar genede yaz aylarında rahatlasınlar diye değişik stillerde tıraş ettirilir.

Toy Poodle Hipoalerjenik Mi?

Toy poodle ırkı köpekler fazla tüy dökmedikleri için tüy alerjisi olan insanlar için idealdir. Fakat köpeğe sağlıklı bakılmaması durumunda her tüylü canlıda olduğu gibi Toy Poodle da tüy döker.

Genellikle alerjisi olan insanlar için sıkıntı oluşturmayan bir ırk olsa da yinede bir Veteriner Hekim + Doktorunuza danışmakta fayda var.

Toy Poodle Beslenme

Beslenme genelde hem kuru hemde yaş mama şeklinde olmalıdır. Köpeğimize verdiğimiz mamaların kalitesine, içeriğine dikkat etmeliyiz. Ayrıca aşırı kilo almasını engellemek için yemeğini belirli bir düzende vermeliyiz.

Toy Poodle Bakım ve Beslenme
Toy Poodle Bakım ve Beslenme

Günlük ana besin kaynağı olarak kuru mama, haftada bir veya iki defa yaş mama verebilirsiniz. Ayrıca köpekler için uygun olarak evde de mama hazırlayıp takviye olarak kullanabilirsiniz.

Toy Poodle Temizlik

Toy Poodle ırkı köpekler genelde temiz hatta mis gibi kokan köpeklerdir. Fakat dışarıya çıktıklarında diğer tüm köpekler gibi aşırı derecede kirlenebilirler.

Köpeklerimizi yıkarken mutlaka köpekler için üretilmiş özel şampuanlar kullanmalıyız. Kesinlikle sabun, normal şampuan, dalin gibi şeyler kullanmayınız.

Yatağını ve sürekli dilendiği bölgeleri kısa sürelerle temizlememiz faydalı olacaktır.

Evde idrar ve dışkı problemi aşamamak için küçük yaşta tuvalet eğitimi verilmelidir. Tuvalet eğitimi nasıl verilir öğrenmek için aşağıdaki metne tıklayarak yazıyı okuyabilirsiniz.

Köpeklerde tuvalet eğitimi nasıl verilir?

Toy Poodle Bakımı Özet

Toy Poodle zekasıyla, sevecen tavırlarıyla, aileye uyumlu yapısıyla tam bir ev köpeğidir. Bakımında tüm köpeklerde olduğu gibi dikkat edilmesi gereken şeyler doğru besleme, küçük yaşta verilen eğitim ve egzersiz ihtiyacını karşılamaktır.

Toy Poodle Bakımı
Toy Poodle Bakımı

Yine tüm köpeklerde olduğu gibi düzenli olarak aşılarını yaptırmalı, veteriner kontrollerini ihmal etmemeliyiz.

Tüylerinin sık sık taranmasına dikkat etmeliyiz. Aksi takdirde tüyleri çok çabuk şekilde birbirine dolanabilir.

Unutmayın ki evimize aldığımız her köpek ailemizden biri haline geliyor. Kendi çocuğumuza nasıl kaliteli bir şekilde bakıyor, eğitimini ihmal etmiyor ve sağlığını korumaya çalışıyorsak evcil hayvanımıza da aynı ilgi ve özeni göstermeliyiz.

Önemli!!! Unutmayın ki bu ırklar popüler olduğu için sürekli üretimi yapılmakta ve hayvanlar çok kötü şartlarda bakılmaktadır. Satın alınan her köpek bu üreticiler için teşvik ve destektir. Bu insanlara para kazandırmamak için lütfen köpek satın almayalım. Barınaklarda yardıma muhtaç ve en az Toy Poodle kadar sevgisini size hissettirecek binlerce köpekten birini sahiplenebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu