Kedi Bakımı ve Beslenmesi

Kedi Kumunun Kokmaması İçin Sebep Tespiti ve 4 Etkili Çözüm Yolu

Kedi kumunun kokmaması için evinde kedi beslemekte olan birçok kişi kullanmış olduğu kum kabındaki sorunu bulmak ve çözüme odaklanmak için araştırma yapmaktadır. Kediler ev içerisinde yaşamlarını sürdürürken, tuvaletlerini belirli alana sahip kap içerisindeki kumun içerisine yaptıkları için bir süre sonra dışkı koku yapmaya başlar. Bu problemin çözülebilmesi için tuvaletin kapalı kap içerisinde olması dahi bir süre sonra etkili olmayabilir. Ortaya çıkan bu kokunun rahatsız edici seviyeye gelmesinin birçok sebebi bulunmaktadır. Kedi kumunun kokusu nasıl giderilir sorusunun cevabını bulmanız, ortamda bulunan kişilerin yanında kedinizin de rahatlamasını sağlayacaktır.

Tuvalet kabındaki kumun kokması, tuvalet kabının bulunmuş olduğu ortamı kokuttuğu kadar, kedileri de rahatsız etmektedir. Bu yüzden kedi kumunun kokmaması için arayış içerisine girdiğiniz zaman, kedinizin de bu kokudan dolayı rahatsız olduğunu bilmeli ve bulacak olduğunuz ek çözüm ile kedinizin rahatsız olmasını engellemeniz gerekir. Kediler içgüdüsel olarak dışkılarını toprağa yaparlar. Daha sonra üstünü kapatarak da kokunun yayılmasına engel olurlar. Aynı ortamın evde sağlanması için de bulacak olduğunuz yöntem sayesinde kokunun kedinize ve ortamda bulunan diğer kişilere ulaşmasına engel olmalısınız. Kedi kumunun kokmaması için ne yapmalı sorusu için herhangi bir çaba göstermeyip, çözüm yolu arayışına girmediğiniz takdirde, kediniz kısa bir süre sonra dışkısını evin farklı yerlerine yapacaktır. Kumdaki koku sebebiyle farklı sorunlar ile karşı karşıya kalmamak için bir an evvel kokunun kaybolmasını sağlamanız gerekir. Bunun için ilk önce kokunun neden dolayı kaynaklandığını bilmeniz gerekir. 

Kedi Kumunun Kokmaması İçin Sebep Tespiti 

Kedi kumunda yaşanan sorunlar çözülebilmektedir. Fakat kokunun ortaya çıkmasına sebep olan durumların değişebileceğinden dolayı, ilk olarak kedi kumunun kokmaması için koku sebebini tespit etmeniz gerekir. Kokunun oluşmasındaki asıl sebep genelde kabın yanlış kullanımı veya kap içerisinde bulunan kumun yeteri kadar iyi temizlenememesine bağlı olarak olmaktadır. Kedi kumu kokusu nasıl gider sorusunu sormanıza ayrıyeten kabın içerisine yeteri kadar kum ile doldurmamış olması da neden olmuş olabilir. Bu durumda kedi dışkısını yaptığı zaman, kum içerisinde dağılmak yerine kabın tabanına temas edecektir.  

Kokunun oluşma nedenleri arasında, tuvalet kabında kullanılmakta olan kedi kumunun kokuyu engellemek için satılıyor olmasına rağmen yeteri kadar etkili olamayabilmektedir. Piyasada güncel olarak satılmakta olan birçok çeşitte kum bulunmaktadır. Bu kumlar içerisinde çoğunun da koku giderici olarak satılmasına rağmen istenilen verimi sağlamadığı gerçeği bulunmaktadır.  

Kedi kumunun kokmasına neden olabilecek bir diğer durum ise kedinizin tuvalet eğitimi veya alışkanlığı konusunda sorunlar olmasından kaynaklı olabilir. Kedinizin dışkısını yaptıktan sonra üzerine kum ile örtmesi veya tuvaletini yaptıktan sonra sürekli olarak kumu deşeleyerek kokunun yayılmasına neden olacak hareketlerde bulunması da ortamda istenmeyen kokulara neden olabilir. Bunun yanında kedinizin beslenme alışkanlıkları, sindirim konusunda yaşamış olduğu problemler veya tuvalet kabının bulunmuş olduğu ortamın yeteri kadar havalandırılması gibi problemlerden dolayı kum kabında koku oluşabilir.  

Yukarıda sayılmış olan tüm problemler için soruna göre etkili çözümler üretilebilmektedir. Kokmayan kedi kumu için etkili çözüm yollarını yazımızın devamında okuyarak, bir daha kum kabındaki kokuya bağlı olarak sorun yaşamaktan kurtulabilirsiniz. 

Kedi Kumunun Kokmaması İçin Çözüm Yolları 

  1. Kedi kumunun kokmaması için eğer kap içerisinde bulunan kumun yetersiz olmasından kaynaklanıyorsa, kap içerisindeki kumun 7 cm olana kadar yükseltilmesi gerekir.  
  1. Kedinizin tuvaletini yaptıktan sonra pislenen kumu belirli aralıklar ile temizlemeniz gerekir. 
  1. Beslenme düzenlerini sağlayabilmek için kaliteli ve çeşitli mamalar ile kedinizin beslenmesini sağlamanız gerekir. 
  1. Düzenli aralıklarla kedi tuvaletinin olduğu ortamı havalandırmanız gerekir. 

Kokmayan Kedi Kumu İçin En Etkili Çözüm Yolu 

Kedi kumunun kokusu nasıl giderilir sorusuna yukarıda saymış olduğumuz çözüm yollarına ek olarak, piyasayı yeni çıkmış olan ve %100 naturel olan Oprobiotic Clean doğal kedi kumu ile de yaşamış olduğunuz koku problemini çözebilirsiniz. Kedi kumu koku giderici ürünlerin birçoğu içerisinde bulundurmuş olduğu parfümler ile kötü kokuyu bastırmaya çalışırken, Oprobiotic içerisinde bulunan ve kedilere herhangi bir zararı bulunmayan aktif karbon ile Hindistan cevizi kabuğu buhar aktivasyonu bulunan ürün, kokuyu kendi içinde hapsetmektedir. Bunun yanında kum kalitesinin bozulmasına da engel olmasından kaynaklı, kum ömrü üç kata kadar uzamaktadır. Bu ürünü kullanarak kedi kumu kaynaklı yaşadığınız tüm sorunlar için çözüm sağlayabilirsiniz. Kokmayan kedi kumu için Oprobiotic Clean doğal kedi kumu satın almayı düşünüyorsanız, buraya tıklayarak doğal koku giderici ürünü inceleyebilirsiniz. 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu